Прокурорът казва, че Джулиани е бил мишена в предизборното разследване на Тръмп в Грузия

АТЛАНТА – Доналд Дж. Рудолф У. Тръмп и неговите съветници са обект на криминално разследване в Джорджия за намеса в изборите. Това заявиха адвокатите на Джулиани в понеделник.

Г-н. Джулиани, който оглави усилията за задържане на г-н Тръмп на власт като негов личен адвокат, се очерта като такъв през последните седмици. централна фигура Фани Д., окръжен прокурор на окръг Фултън, Джорджия, който включва голяма част от Атланта. В разследване, проведено от Уилис. По-рано това лято, през декември 2020 г., Mr. Прокурорите разпитаха свидетели пред специално голямо жури за присъствието на Джулиани.

Бившият кмет на Ню Йорк г-н. За Джулиани това развитие е само последното в ескалация на проблемите, въпреки че наскоро той получи добри новини Малко вероятно е да бъдат повдигнати обвинения във федерално криминално разследване за връзките му с Украйна по време на президентската кампания през 2020 г.

Пред специално голямо жури в съда в центъра на Атланта в понеделник, Mr. Джулиани присъства. Неговият адвокат Робърт Костело каза в интервю, че г-н. Прокурорите му казаха в понеделник, че Джулиани е бил мишена.

Г-н. На въпрос за връзките му с Тръмп, г-н. Г-н Джулиани вероятно ще поиска привилегия адвокат-клиент. – каза Костело. „Ако тези хора си мислят, че той ще говори за разговори между него и президента Тръмп, те се заблуждават“, каза г-н. – каза Костело.

В понеделник съдията от Федералния окръжен съд Лий Мартин Мей в Атланта отхвърли опитите на сенатора от Южна Каролина Линдзи Греъм да избегне явяването пред специално голямо жури. Г-н. Греъм трябва да даде показания на 23 август. Съдията установи, че прокурорите са показали, че „свидетелските показания на сенатор Греъм по въпроси, свързани с опити за влияние или осуетяване на законното администриране на изборите в Джорджия през 2022 г.“ са необходими.

READ  Обратната страна на ключовия отрязък на кривата на доходност в САЩ е предупреждение за рецесия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.