Прокурорите в Джорджия казват, че 16 фалшиви гласоподаватели на Тръмп също са обект на криминално разследване

Документите бяха внесени в съда късно във вторник Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис уведоми всички 16 души, подписали „неофициално удостоверение за избор“, изпратено до Националния архив в края на 2020 г., че могат да бъдат обвинени в разследването.

Значителното развитие сочи, че прокурорите се доближават до възможни наказателни обвинения срещу участниците в усилията. Освен това предполага, че разследването може да се приближава до Тръмп след призовките, издадени на няколко членове от правния екип на бившия президент, които ръководеха усилията за отмяна на резултатите от изборите в Джорджия и други ключови избори. Състояния на бойното поле.

„Всеки от шестнадесетте лица, подписали неофициално удостоверение за избирател, предоставено на Националния архив, получи подобно целево писмо, предупреждаващо лицето, че неговите показания се изискват от голямо жури със специална цел и че той е обект на разследване.“ заявиха прокурорите във вторник.

Преди това е подадена в съда Във вторник беше разкрито, че 11 от 16-те фалшиви гласоподаватели на Републиканската партия са получили писма, в които се казва, че са мишени на разследването, а не само свидетели.

Офисът на Уилис каза на адвокатите на тези измамни избиратели, че отказът от свидетелски показания е резултат от „нови доказателства“, излезли наяве по време на процеса.

„Тъй като нашето разследване е узряло и нови доказателства излязоха наяве, смятаме, че е уместно да ви информираме в дух на почтеност, че статусът на вашия клиент се е превърнал в „мишена“, каза офисът на Уилис в документите на защитата. .

Ролята на кампанията на Тръмп в създаването на начин за предаване на фалшиви изборни документи Джо БайдънУспехът в Грузия беше обект на все по-голямо внимание от страна на адвокатите и съдебната система на Грузия през последните месеци. CNN по-рано съобщи, че служители на кампанията на Тръмп са наблюдавали усилията за избиране на неправомерни избиратели в седем щати, които Тръмп е загубил. Избраният комитет на Камарата на представителите, разследващ въстанието от 6 януари 2021 г., свърза усилията с „плана от седем части“ на Тръмп за подкопаване на изборите, чиято кулминация беше атаката срещу Капитолия на САЩ.

Този план включваше фалшиви гласоподаватели, кампания за оказване на натиск върху тогавашния вицепрезидент Майк Пенс да спре да брои изборните гласове и събирането на насилствена тълпа, която Тръмп насочи да марширува към столицата.

READ  Серина и Винъс Уилямс отпаднаха от мача на двойки на Чешката република на турнира по тенис на US Open

Адвокатите на избирателите казват, че се придвижват към „анулиране“ на призовките на големите съдебни заседатели, които трябва да се явят след 25 юли, наричайки ги „несправедливи и потиснически“.

Председателят на Щатската републиканска партия Дейвид Шафър е сред 16 измамни избиратели, считани за мишени в разследването на голямото жури. По-рано CNN съобщи, че прокурорът на окръг Фултън е изпратил на Шафър целево писмо, предупреждавайки го, че може да бъде обвинен като част от разследването му.

Съдебните документи отразяват промяната на прокурорите от Джорджия, които преди това са предали Шафър и други фалшиви гласоподаватели на Тръмп, които са били считани за свидетели или по-скоро за мишени в процеса на голямото жури – което предполага, че офисът на Уилис не го е направил. Гледайте на действията им по онова време като престъпни, казаха двама източника пред CNN.

Това изглежда се е променило в края на юни, след като на прокурорите беше казано, че 11 гласоподаватели „всъщност планират да предоставят съществени показания пред голямото жури“, според съдебните протоколи, подадени от адвокатите на защитата във вторник.

Адвокатите на защитата във вторник предположиха, че писмото на Уилис е „пиарствен трик“.

„Неизбежното заключение е, че промяната на статута на кандидатите не е била мотивирана от нови доказателства или честно убеждение, че са били изложени на престъпление, а по-скоро от неправомерно желание да отстояват публично правата си, рекламен трик“, се казва в съдебната документация.

Шафър е служил като про-Тръмп кандидат в Джорджия, изправен пред изслушвания от федерални следователи, прокурори на Джорджия и комисията по избор на Камарата на представителите, разследващи нападението на 6 януари в столицата на САЩ. Той също така помогна за организирането на фалшиви избиратели в щата Бийч, който Тръмп загуби с близо 12 000 гласа.

Офисът на Уилис изглежда се опитва да определи дали про-Тръмп избиратели в Джорджия са знаели, че действията им могат да бъдат част от по-широка и потенциално незаконна конспирация за оказване на натиск върху изборните служители и осуетяване на победата на Байдън.

READ  Класация на British Open за 2022 г.: предаване на живо, резултат на Тайгър Уудс, резултати за голф от днешния кръг 2 в St Andrews

Джорджия е централен център за следователи на щатско и федерално ниво. Разследването в района на Атланта беше предизвикано след прословутото телефонно обаждане на Тръмп до държавния секретар на Джорджия Брад Рафенсбергер, оказало натиск върху него да „намери“ гласовете, необходими за преобръщане на щата.

Шафър каза пред избирателната комисия на Камарата през февруари, че схемата за фалшиви гласоподаватели е дошла в посока на кампанията на Тръмп, след като тогавашният президент е загубил гласовете на щата.

По-рано CNN съобщи, че Руди Джулиани е наредил на служителите от кампанията на Тръмп да привлекат нелегални избиратели като част от по-широк заговор за отмяна на победата на Байдън, когато гласовете на изборите за Конгреса бяха преброени на 6 януари.

Тази история е актуализирана с допълнителни актуализации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.