Производителят на Fortnite Epic Games получава инвестиция от 2 милиарда долара от Sony и Lego

Sony и контролиращата компания на Lego са инвестирали по 1 милиард долара в Epic Games две седмици Продуцентът съобщи в понеделник. Новината идва четири дни след като Epic и Lego го казаха Парад Създавайте метауслуги, подходящи за семейството.

Къркби, собственикът на The Lego Group, плаща парите на Epic, така че това не е директен фонд за този метауерс проект. Инвестицията на Sony утроява дела си в Epic Games 250 милиона долара Той беше пуснат на епично през 2020 г. и 200 милиона долара Беше добавен година по-късно.

„Надяваме се, че опитът на Epic, съчетан с техния мощен двигател за игри и технологиите на Sony, ще ускори различните ни инициативи“, каза главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошидо в изявление, публикувано от Epic. Епични игри Представен е Unreal Engine 5 Преди седмица.

От своя страна главният изпълнителен директор на Kirkby Сорен Торп Соренсен отбеляза: „Ние се фокусираме върху тенденциите, за които вярваме, че съотношението на нашите инвестиции ще повлияе на бъдещия свят, в който живеем ние и нашите деца.“ Акциите на стойност 1 милиард долара са в съответствие с тази мисия, каза Соренсен.

Инвестициите и изявленията на мениджърите са в съответствие с дефинирането и управлението на широката стратегия на Epic. „Metawares“, коментар Facebook, Microsoft и други компании се сляха през последните четири години. „Метауерите“ на епоса често се случваха вътре две седмициТърговците на трети страни продължават да си сътрудничат Тематични кожи И Други виртуални обектиИли организираха такива виртуални събития Премиери на трейлър Или Концерти.

Главният изпълнителен директор и основател на Epic Тим Суини каза в същото изявление: „Тази инвестиция ще ускори работата ни за изграждане на метауер и създаване на места, където играчите могат да се забавляват с приятели, марките могат да създават креативни и забързани преживявания, а създателите могат да изградят общност, която процъфтява.“

READ  Класиране на US Open 2022: отразяване на живо, днешни голф резултати, актуализации от кръг 4 в The Country Club

Epic Games вече отчете 31,5 милиарда долара, с повече от 3 милиарда долара повече, отколкото купи миналата година. Компанията отбеляза, че Epic, която е частна собственост, се контролира от Суини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.