Продължението печели 180 милиона долара – The Hollywood Reporter

Райън Куглърс Черната пантера: Уаканда завинаги Скитане.

Продължението на супергероите спечели 180 милиона долара в страната Брояч за билети за кино Преследване на най-голямото пускане през ноември на всички времена и второто най-голямо пускане на 2022 г. досега изоставане от конкуренти Marvel Studios‘Картината Доктор Стрейндж в многообразието на лудостта (187,4 милиона долара). И лесно взе короната през уикенда от филма за супергерои на DC Черен АдамСега четвърти уикенд.

Отвъд океана, Marvel и Disney tentpole дебютираха до $150 милиона до $330 милиона в световен мащаб (това е размерът на DC’s Черен Адам спечелени през първите три седмици). Европа беше силна като цяло, водена от Обединеното кралство (15 милиона долара) и Франция (13,7 милиона долара). Сред всички пазари Мексико се класира на трето място с 12,8 милиона долара, следван от Южна Корея (8,9 милиона долара) и Бразилия (7,1 милиона долара). Уаканда завинаги В Нигерия африканската премиера на филма отбеляза най-високото отваряне в историята.

кога Уаканда завинаги Това не съвпадна с дебюта на Coogler за 202 милиона долара в страната Черна пантера През 2018 г. той все още прави силен бизнес и се нарежда на 13-то място в списъка за всички времена на местни издания (изданията на Disney и Marvel вече представляват всички с изключение на едно от 13-те), според ComScore. Пристигането на продължението в шатрата не можеше да бъде по-добре дошло след тежки последици за собствениците на кина.

отивам през уикенда, Уаканда завинаги Той ще дебютира в диапазона от 175 милиона долара. Досега тържественото откриване беше през ноември Игрите на глада: Възпламеняване (158 милиона долара).

READ  Южноафриканският президент Байдън ще се срещне със семействата на американци, задържани в Русия

Черната пантера 2Прожектирайки се в 4396 кина в страната, той спечели 84 милиона долара само в петък, един от най-големите премиерни дни за всички времена и изравнен с други заглавия на Marvel Studios Отмъстителите: Ерата на Ултрон № в списъка. 9, некоригиран с инфлация. Петъчно натоварване Включва 28 милиона долара във визуализациите четвъртък вечер (петък е Ден на ветераните).

Филмът на Coogler получи A CinemaScore от публиката и силен изход от PostTrak. (Една разлика: първо Черна пантера Получих желания A+. Пуснато е пред расово разнообразна публика, водена от чернокожи киномани (34 процента) и кавказци (31 процента), латиноамериканци (21 процента) и азиатци/други (14 процента), според PostTrack. Той се играе по-равномерно по отношение на пола от повечето филми за супергерои, като жените съставляват 45 процента от публиката.

през 2018 г. Черна пантера Холивудското студио tentpole включваше предимно черен актьорски състав и се превърна в културен феномен на път да спечели над 1,34 милиарда долара в глобалния боксофис.

Продължението претърпя трагедия, когато Чадуик Боузман, който изигра титулярната роля на Т’Чала/Черната пантера във филма от 2018 г., почина от рак на дебелото черво през август 2020 г. Wakanda Forever’С участието на Анджела Басет, Лупита Нионго. Летиция РайтУинстън Дюк, Данай Гурира, Флорънс Казумба и Мартин Фрийман, както и новодошлият в Marvel Тенох Уерта като Намор и Доминик Торн като героя Рири Уилямс.

Уаканда завинаги Филмът от 2018 г. се отвори с по-малко от 11 процента.

„Това е страхотно решение. Първият филм представлява огромен културен крайъгълен камък и представянето му би било предизвикателство за проследяване дори при нормални обстоятелства“, каза боксофис анализаторът Шон Робинс. Това говори за надеждата, която публиката има, че достойно ще продължи история след трагичната смърт на Чадуик Боузман. Докато франчайзът напредва с фокус върху неговото наследство, това е шанс за всички да се сбогуват с него заедно.

READ  Peloton съкращава работни места, затваря магазини и повишава цените при преструктуриране на цялата компания

Сред филмите за супергерои, пуснати по време на пандемията, Sony и Marvels Спайдър-мен: Няма път към дома Той отвори врати през декември 2021 г. за 260,1 милиона долара. Доктор Стрейндж в многообразието на лудостта със 187,4 милиона долара през май, докато Тор: Любов и гръм През юли той спечели 144,2 милиона долара. През март 2022 г. DC и Warner Bros. Батман Той достигна 134 милиона долара при излизането си. Съвсем наскоро D.C Черен АдамДуейн Джонсън в първата си роля на супергерой на живо спечели над 67 милиона долара в страната.

Още едно високопоставено откриване този уикенд Стивън Спилбъргполуавтобиографичната история на и претендент за Оскар FablemansТой получава бавно пускане на платформа като игрален филм.

Филмът на Universal и Amblin Entertainment стартира в четири кина в Ню Йорк и Лос Анджелис със силна местна средна цена от $40 000, един от най-добрите филми на годината. Навсякъде и всичко наведнъж И Банши на Inisher. Fablemans Той получи A CinemaScore и 95 процента оценка от критиците на Rotten Tomatoes.

Отново в класацията на топ 10, Черен Адам – Както се очакваше – Black Panther откри голям успех. Филмът на Дуейн Джонсън зае второ място с 8,6 милиона долара за 151,1 милиона долара. В чужбина той позволи 200 милиона долара да бъдат затворени в неделя за общо 352,2 милиона долара в световен мащаб.

Романтична комедия на Universal Билет за рая Падна само с 29 процента до 6,1 милиона долара. Той спечели 56,5 милиона долара в страната и 150 милиона долара в световен мащаб.

READ  Black Panther: Wakanda Forever's Lift Me Up: Rihanna се завръща с невероятна песен

Семеен филм на Sony Лайл, Лайл, крокодил Той падна само с 5 процента до 3,2 милиона долара за приглушени вътрешни резултати от 40,8 милиона долара и 75,6 милиона долара в световен мащаб.

Хитовият хорър запис на Paramount Усмихни се Той завърши в челната петица в Северна Америка с 2,3 милиона долара, докато достигна 210 милиона долара в световен мащаб.

Сред претендентите за Оскар Banshees завърши на 7-мо място с 5,6 милиона долара от 960 места с 1,7 милиона долара.

MGM и UARs доНе. Влизайки в 9, общият му уикенд на вътрешния пазар достигна 8 милиона долара.

ноем. 12, 10:30 сутринта Актуализиран с ревизирани международни номера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.