Проблемът с TRS зад забавянето на Верстапен в Испания Q3

След като Леклерк завъртя пиле в първата си обиколка през Q3, The Ферари Пилотът копае дълбоко, за да осигури зашеметяваща втора обиколка, за да понижи Верстапен.

Когато Верстапен съобщи за загуба на мощност в сектор 1, той видя, че възможността за отмъщение се изпари, но според основния Хорнер на отбора проблемът с DRS е виновен за загубата на скорост на холандеца.

„Това всъщност не е мощност. В крайна сметка това е неотворен DRS“, обясни Хорнър. Sky Sports.

„И така, трябва да върнем колата, за да разберем каква е причината, защото тя се отключва отзад като проверка, когато се върне в бокса.“

Въпреки че проблемът с Леклерк и Верстапен Ред Бул си съвпадаше еднакво, докато легитимната конфронтация на феновете не беше ограбена, Хорнър не смяташе, че неговият пилот би бил достатъчен, за да победи шампиона на Ферари в последната си обиколка.

„Мисля, че не беше достатъчно за нас днес, за да спечелим тази обиколка на Чарлз. В крайна сметка той направи голяма обиколка под напрежение.

„Но да, все още съм доволен от началото на първия ред“, каза той, признавайки, че подобренията на Ферари спрямо Барселона му дават предимство.

Макс Верстапен, Red Bull Racing RB18

Снимка: Анди Хоун / Моторспорт снимки

Проблемът с TRS на Верстапен не е първият Кремъл, който удари червената трева този сезон, но Хорнър не осъзна, че има причина за предупреждението.

„Знаеш ли, тези неща обикновено се случват“, добави той. „Видяхме как Ferrari смени шасито снощи поради проблем с горивната система.

„За съжаление, това ни удари силно и последното нещо, което искате, е последното изпълнение през третото тримесечие. Но като екип ние работим усилено, опитвайки се да разберем какъв е проблемът. Може да бъде просто като парче. гумена машина.

READ  Леа Микеле ще участва във „Funny Girl“ след напускането на Бени Фелдщайн

„Жалко е, че нямаме право да отговорим, защото не мисля, че щяхме да победим Чарлз днес, но мисля, че щяхме да сме по-близо от времето.“

Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.