Приходи на Uber за второто тримесечие на 2022 г

Uber Technologies Inc. Главният изпълнителен директор Тара Хосровшахи говори по време на интервю в Сан Франциско във вторник, 14 декември 2021 г.

Дейвид Пол Морис | Блумбърг | Добри снимки

Uber Във вторник отчете загуба за второто тримесечие, но надмина прогнозите на анализаторите за приходи.

Акциите на Uber поскъпнаха с 12% по време на предпазарната търговия.

Ето основните числа:

  • Загуба на дял: $1,33, несравнимо с прогнозите.
  • Приходи: между $8,07 милиарда и $7,39 милиарда, според проучване на анализатори на Refinitiv.

Компанията отчете нетна загуба от 2,6 милиарда долара през второто тримесечие, от които 1,7 милиарда долара се дължат на дезинвестиране и преоценка на дяловете на Aurora, Grab и Zomato.

Но изпълнителният директор Тара Хосровшахи каза, че Uber продължава да се възползва от увеличаването на трафика по заявка и пренасочването на разходите от търговия на дребно към услуги.

Компанията отчете коригирана EBITDA от 364 милиона долара над диапазона от 240 до 270 милиона долара, предоставен през първото тримесечие. Общите резервации за 29,1 милиарда долара са се увеличили с 33% на годишна база от 28,5 милиарда долара на 29,5 милиарда долара. Uber публикува 382 милиона долара свободен паричен поток.

Ето как се представиха най-големите бизнес сегменти на Uber през второто тримесечие на 2022 г.:

Мобилност (обща резервация): 13,4 милиарда долара, което е 57% повече от преди година в постоянна валута.

Доставка (обща резервация): 13,9 милиарда долара, което е с 12% повече от преди година в постоянна валута.

Uber разчиташе в голяма степен на растежа на своя бизнес с доставки на Eats по време на пандемията, но подразделението му за мобилност изпревари приходите на Eats. През първото тримесечие Ездачите започнаха да предприемат повече пътувания.

READ  Денят на независимостта на Украйна бе помрачен от смъртоносна ракетна атака

Тази тенденция продължи и през второто тримесечие. Неговият сегмент за движение отчете приходи от 3,55 милиарда долара в сравнение с 2,69 милиарда долара за доставка. Подразделението за товарни превози на Uber отчете приходи от 1,83 милиарда долара през тримесечието. Приходите не включват допълнителни данъци, пътни такси и такси за групови резервации.

Въпреки покачването на цените на горивата през тримесечието, Uber каза, че неговите шофьори и куриери печелят повече пари, отколкото преди пандемията, и отбеляза ускоряване на растежа на активни и нови шофьори.

„В резултат на това през юли вълната и времето за изчакване бяха близо до едногодишните дъна на много пазари, включително САЩ, а нивата на нашите категории мобилност бяха на или близо до многогодишни върхове в САЩ, Канада, Бразилия и Австралия“, Uber каза в съобщение.

Uber наскоро обяви нови промени, за да помогне с това Привличането и задържането на водачи продължава. Например, те могат да избират пътуванията, които искат, и да видят колко ще спечелят, преди да приемат пътуване.

Компанията регистрира 1,87 милиарда пътувания на платформата през това тримесечие, което е с 9% повече от последното тримесечие и с 24% повече през годината. Месечните активни потребители на платформа достигнаха 122 милиона, което е увеличение от 21% на годишна база. Шофьорите и куриерите са спечелили общо 10,8 милиарда долара през тримесечието, което е ръст от 37% на годишна база.

Uber се възползва от възраждането на пътуванията. Брутните резервации на летището достигнаха нивата отпреди пандемията, като общата мобилност представлява 15% от брутните резервации, което е ръст от 139% на годишна база.

READ  Рори Макилрой води PGA в САЩ, докато Тайгър Уудс се бори с болки в краката | САЩ PGA

За третото тримесечие Uber очаква брутни резервации от 29 до 30 милиарда долара и коригирана EBITDA от 440 до 470 милиона долара.

Хосровшахи от CNBC „Шум на улицата„В 9 сутринта ET.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.