Президентът на съвета на Лос Анджелис подаде оставка след изтичане на аудио с расистки коментари

10 октомври (Ройтерс) – Градски съветник на Лос Анджелис подаде оставка като президент на съвета в понеделник, след като беше разпространен аудиозапис на нейни расистки и други унизителни коментари, включително коментари за чернокожия син на нейн колега.

Демократът Нури Мартинез се извини на колегата си демократ Майк Бонин и семейството му и обяви оставката си, която влиза в сила незабавно. Той продължава да представлява Шести район на Лос Анджелис.

Мартинес беше подложен на критики, след като Los Angeles Times съобщи за коментари, които е направил по време на записана среща през октомври 2021 г., в която Бонин, който е бял, каза, че смята черния си син за „аксесоар“ и го сравни със „Зангито“. ”, което се превежда като „малка маймуна.” Бонин не се появява.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Мартинес очерни мексиканците от Оахака и изрази недоволството си пред окръжния прокурор на Лос Анджелис Джордж Гаскон, като каза: „Той е с черните“, съобщава Times.

„Поемам отговорност за това, което казах и нямаше извинение за тези коментари. Много съжалявам“, каза Мартинес в изявлението. „Като човек, който дълбоко вярва в овластяването на цветнокожите общности, осъзнавам, че коментарите ми подкопават тази цел.“

Двама други членове на съвета от Демократическата партия – Гил Седило и Кевин Де Леон – и лидерът на лейбъристите Рон Ерера подадоха оставки. понеделник вечерса присъствали по време на разговора, според Times.

Де Леон обвини Бони, че не подкрепя латиноамериканците и го сравни с „четвъртия черен член“ на съвета.

Според Times, триото издаде изявления, в които призна, че на срещата са направени неуместни коментари.

READ  Wordle 272 18 март Бележки: Борете ли се с Wordle днес? Три съвета, които да ви помогнат да отговорите | Игра | Забавление

Федерацията на труда в окръг Лос Анджелис не отговори на искане за коментар относно оставката на Ерера.

Бонин излезе с изявление в неделя, призовавайки градския съвет да отстрани Мартинез от президентския пост и той да подаде оставка от законодателния орган.

„Всеки родител, който чете нейните коментари, знае, че тя не е подходяща за обществена служба“, каза Бонин.

Местният клон на активистката група Black Lives Matter призова Мартинез, Седило, де Леон и Ерера да подадат оставка от позициите си.

Мартинес ще стане първият латиноамериканец, който ще стане президент на градския съвет през януари 2020 г., според уебсайта на нейния офис. За първи път е избран в градския съвет през 2013 г.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Тайлър Клифърд докладва в Ню Йорк. Допълнителен репортаж от Канджик Гош. Редактиране от Розалба О’Брайън и Гери Дойл

Нашите стандарти: Принципи на Thomson Reuters Trust.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.