Предпазни мерки за малките маймуни в Чикаго 5, посъветвани по време на летните срещи да докладват за нови случаи – NBC Chicago

Докато здравните служители в Чикаго казват, че рискът от заразяване с маймунски грип е „нисък“, градският отдел за обществено здравеопазване заяви, че съветва обществеността да вземе предпазни мерки, след като в града бяха съобщени още пет случая.

В съобщение за новини в понеделник CDPH потвърди, че в Чикаго са идентифицирани най-малко седем случая, което е значително увеличение от двата случая, докладвани през предишни седмици. Седем случая включват хора, които наскоро са пътували до Европа, а здравните служители казаха, че първите два случая са свързани помежду си.

Жител на Чикаго беше диагностициран с маймунска шарка, след като присъства на международна конференция Mr. Leather в града на 26-30 май.

Маймуната е рядко, но сериозно вирусно заболяване, което често започва с подобни на треска симптоми и възпаление на лимфните възли и прогресира до обрив по лицето и тялото, казаха здравни експерти. За първи път е видян в Африка през 70-те години на миналия век и често се среща в западните и централните части на континента.

CDC е в повишена готовност след съобщения за вируса в няколко страни, които не са докладвали за шарка на маймуни, включително Съединените щати.

В прессъобщение комисарят на CDPH д-р. Allsion Arwady, CDPH иска CDPH да направи информиран избор относно местата за събиране, където маймуните могат да се разпространяват чрез близък контакт, дори ако рискът е „нисък“.

Здравните служители казват, че хората, посещаващи фестивали или други летни събития, трябва да преценят колко близък, личен и контакт кожа до кожа може да бъде на събития, които планират да присъстват. Ако някой не е добре или има обриви или рани, CDPH препоръчва да не посещавате среща и да посетите доставчик на здравни услуги възможно най-скоро.

READ  Горски пожари в Северна Калифорния изгарят домове и причиняват наранявания

Общо повече от 1450 потвърдени случая са съобщени в 33 държави, а 49 случая са съобщени в Съединените щати, 16 щата и окръг Колумбия. Повечето хора са имали леки симптоми и никой не е починал.

„Обикновено в една нормална година виждаме някои събития, свързани с животни в Западна Африка“, каза Арвади по-рано. „Има животни, които могат да го носят, нали знаете, и ние ще разгледаме няколко десетки случая, при които хората биха могли да бъдат засегнати само от контакт с животни. В този момент си струва да се обърне повече внимание. Бяха идентифицирани 100 случая, които не са свързани с обичайния начин, по който виждаме кутията за маймуни.“

Вирусът рядко е опасен, със симптоми, вариращи от треска, болки и обриви по цялото тяло.

„CDPH заяви, че е възможно да се разпространи болестта от човек на човек чрез близък физически контакт с маймуни, течности или предмети, замърсени с рани (дрехи, постелки и др.) или продължителен директен контакт с респираторни капчици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.