Преговорите са обещаващи, но Желенски казва, че украинците не са наивни

  • Президентът на Украйна Владимир Желенски заяви във вторник, че Украйна е готова да продължи преговорите с Русия.
  • Но президентът предупреди, че украинците ще се уредят, без да правят компромис с гаранциите за „реална сигурност“.
  • Украинците вече са научили… че може да се вярва само на категоричен резултат, каза той.

Украинският президент Владимир Желенски каза във вторник, че преговорите с Русия са дали „положителни сигнали“ в разгара на войната, но подчертават продължаващите зверства в Украйна.

Зеленски коментира а Нов разговор Тя публикува на своя уебсайт и акаунти в социалните мрежи във вторник. След изтичането на 34-ия ден от пълномащабната инвазия на Русия украинският президент определи сигурността на страната си като „успешна“.

Позовавайки се на новини, които руските военни съобщиха във вторник „Намаляване на враждебността“ близо до Киев и ЧерниговЗеленски каза, че украинските сили за сигурност са принудили руските войски да се оттеглят, като каза, че „не е все едно руският самолет е решил да лети ниско, а руските военни машини – да летят ниско“.

Зеленски обаче каза, че украинците не трябва да губят бдителност и да намаляват усилията за сигурност, особено като се има предвид огромното военно оборудване и потенциалните войски на Русия. Зеленски подчерта, че руските обстрели на украински градове продължават, както и ракетите и въздушните удари.

Той също така посочи, че Обсаденият град МариуполНа жителите му е забранено да имат храна, вода и газ от седмици.

„Ситуацията не е лесна“, каза Зеленски. „Нивото на предизвикателствата не е намаляло.“

Няколко седмици след напредъка, мирните преговори между украински и руски представители в Истанбул, Турция във вторник дадоха проблясък на надежда. Украйна никога няма да влезе в НАТО И бъдете военно неутрални, когато Русия заяви, че ще намали атаките си срещу Киев и Черновци.

READ  Тъй като шансовете за успех намаляват, Русия се опитва да се възстанови в Украйна

Но въпреки напредъка, Желенски каза, че украинското оцеляване не може да се разчита само на руските обещания.

„Разбира се, виждаме всички рискове“, каза той. „Разбира се, не виждаме причина да вярваме на думите на някои представители на държава, която продължава да се бори за нашето унищожение.

„Украинците не са невинни хора“, добави Желенски. Украинците вече са научили, че могат да се доверят само на тази 34-дневна инвазия и на последните осем години война в Донбас.

Президентът каза, че Украйна е готова да продължи преговорите, но се надява, че ще бъде осигурена „истинска сигурност“ за украинския народ и суверенитет.

Той каза също, че не може да се прави компромис със суверенитета и нашето регионално единство. — И няма да има нищо.

Желенски също обеща, че всяко важно решение ще бъде взето от народа на Украйна. Той вече каза, че ще има такива въпроси Референдумът се проведе за украинските избиратели.

В допълнение към коментарите си за преговорите, Зеленски каза повдигащия въпрос Международни санкции срещу Русия Украйна дори не трябва да се разглежда, докато войната не свърши и „нашите ще бъдат върнати обратно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.