Потвърдено е, че първата дама Джил Байдън е заразена с вируса Корона

Коментирайте

Първата дама Джил Байдън е дала положителна проба за коронавирус и ще започне курс на антивирусно лечение в изолация, съобщи Белият дом.

„След отрицателен тест за COVID-19 по време на рутинния си преглед в понеделник, първата дама започна да развива подобни на настинка симптоми вечерта“, каза нейният говорител Елизабет Александър в изявление. „Отново беше отрицателен на бързия антигенен тест, но PCR тестът се оказа положителен.“

71-годишната Джил Байдън е „двойно ваксинирана, два пъти подсилена и изпитва само леки симптоми“, отбеляза Александър. На първата дама е предписана антивирусната терапия paxlovid и тя ще бъде изолирана от другите най-малко пет дни, според указанията на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

„Близки сътрудници на първата дама са уведомени“, каза Александър. „В момента той е в частна резиденция в Южна Каролина и ще се върне у дома, след като получи два последователни отрицателни теста за COVID.“

Центровете за контрол и превенция на заболяванията смекчиха много от своите препоръки относно коронавируса и възложиха повече отговорност на хората. (Видео: The Washington Post)

79-годишният президент Байдън идва седмици след положителния тест на първата дама. Тестът, направен на 21 юли, потвърди наличието на корона инфекция. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че президентът е дал отрицателен тест за коронавирус при антигенен тест във вторник сутринта, но ще носи маска в продължение на 10 дни на закрито и когато е в близък контакт с други, тъй като е в близък контакт с първата дама .

„Ще увеличим капацитета за тестване на президента и ще докладваме тези резултати“, добави той.

Президентът, който се върна във Вашингтон от Южна Каролина във вторник, каза пред репортери, че първата дама е „добре“.

READ  Класация на British Open 2022: Предаване на живо, резултат на Тайгър Уудс, резултати за голф от днешния кръг 1 в Сейнт Андрюс

Джил Байдън трябваше да посети Флорида в четвъртък и петък, за да говори на две събития, посветени на ветерани и военни семейства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.