Последни новини за войната в Русия и Украйна

90% от Луганск се контролира от Русия, но нито една от първоначалните цели не беше постигната: МО на Обединеното кралство

На 100-ия ден от руската война в Украйна Кремъл твърди още, че руските сили са постигнали значителни регионални успехи в източен Донбас, като сега контролират повече от 90% от Луганск.

„Сега Русия постига тактическа победа в Донбас. Руските сили набраха инерция и поддържат инерция.

В публикацията се казва, че това е струвало значителна цена по отношение на ресурсите, тъй като силите му са силно концентрирани в една област от кампанията.

„Русия не е успяла да създаде маневри или движение по други фронтове или оси, всички от които са станали отбранителни“, пише министерството, „измерени спрямо първоначалния план на Русия, без постигнати стратегически цели“. Сред тези цели беше превземането на Киев и украински правителствени центрове.

„Всякакъв вид успех в Русия ще изисква продължителни големи инвестиции в работна сила и оборудване и ще отнеме значително допълнително време“, се добавя в публикацията.

– Наташа Дурак

ОПЕК + ще увеличи производството по-бързо от очакваното през юли и август

ОПЕК+ се съгласи да увеличи добива на петрол с 648 000 барела на ден през юли и август – по-голямо от очакваното количество, тъй като войната в Украйна предизвика хаос на световните енергийни пазари.

Иън Тътъл | Bloomberg | Getty Images

ОПЕК+ се съгласи Производството на петрол ще се увеличи с 648 000 барела на ден през юли и август – По-голямо от очакваното покачване, тъй като войната в Украйна всява хаос на световните енергийни пазари.

Това увеличение ще доведе до приключването на историческата публикация на Коалицията, управлявана по време на епидемиите.

READ  Прокурорът казва, че Джулиани е бил мишена в предизборното разследване на Тръмп в Грузия

Правителствата по света, включително администрацията на Байдън, призовават производителите да увеличат производството, за да намалят цените на петрола. На теория обаче бъдещото производство ще бъде по-високо, като ОПЕК + се бори да изпълни производствената квота.

Тъй като Русия страда от засилващите се глобални санкции след окупацията на Украйна, допълнителните барела няма да компенсират загубата на повече от 1 милион барела на ден от Русия.

– Челси Онг, Уайзен Тан, Пипа Стивънс

Русия стартира едноседмични учения с участието на повече от 40 кораба в Тихия океан

Руснак в корабостроителница на 20 май 2022 г. за поддръжка и ремонт. Ройтерс цитира руското министерство на отбраната, че Русия провежда едноседмична серия от учения с над 40 кораба и до 20 самолета в Тихия океан.

Сперматозоиди Василиев | Анатолска агенция | Getty Images

Русия провежда едноседмична серия от учения с участието на повече от 40 кораба и 20 самолета в Тихия океан, предаде Ройтерс, позовавайки се на руски информационни агенции.

Ученията, които ще започнат в петък и ще завършат на 10 юни, ще включват „екипи от кораби във връзка с военноморски самолет за търсене на (вражески) подводници“, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от министерството на отбраната.

Украйна е на хиляди километри от тренировъчната площадка в Тихия океан.

– Челси Онг

Хуманитарният лидер на ООН ще се срещне с руски представители на фона на мотивацията за възобновяване на износа на селскостопански продукти

Хуманитарният лидер на ООН трябваше да се срещне с руски официални лица като част от усилията на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш да активира украинския и руския селскостопански износ през Черно море на фона на световната продоволствена криза.

READ  Прокурорите в Джорджия казват, че 16 фалшиви гласоподаватели на Тръмп също са обект на криминално разследване

Говорителят на ООН Стивън Дюжарик каза пред репортери, че заместник-секретарят Мартин Грифитс се е срещнал с официални лица в сряда и ще възобнови срещите си в четвъртък.

Гутериш каза, че няма резолюция до сряда, но ООН е в „сериозни преговори“ с всички участващи страни „за намиране на пакетна сделка“.

UNCTAD – Конференция на ООН за търговия и развитие Дюжарик отбеляза, че Грифитс е на посещение в Москва след посещението на генералния секретар Ребека Гринспан в руската столица в понеделник. Grynspan се фокусира върху представянето на руски зърнени култури на световните пазари. След това се премества във Вашингтон.

„Видяхме много положителни доклади, идващи от различни столици“, каза Дюжарик. „Ние наистина оценяваме ролята на Турция във всичко това. Ако имаме някакво категорично изявление, ще го направим.“

– Асошиейтед прес

Русия контролира износа на благородни газове, основната суровина за производството на чипс

Русия, която беше засегната от санкции, ще изнася инертни газове като неона, основната съставка в чипове, до края на 2022 г., за да засили пазарната си позиция, според нейното министерство на търговията.

– Ройтерс

Прочетете предишното предаване на живо на CNBC тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.