Портът Lightning на iPhone 15 може да бъде заменен с USB-C

IPod mini

IPod mini
Снимка: Кейтлин Маккарти / Кисмодо

Имам сълзи в очите и не мога да се сдържа. Защо емоционални? Тъй като след години на упорито използване на конектора Lightning на iPhone, нов теч казва, че Apple ще го замени с USB-C следващата година.

Като цяло бих бил скептичен към подобно твърдение, но то идва от Ming-chi Quo (via), един от най-доверените анализатори на Apple. Макромери), Който има впечатляващ опит в прогнозирането на предстоящи издания и функции. Той написа в туит, цитирайки неуточнено проучване, че през втората половина на 2023 г. iPhone – вероятно iPhone 15 – ще натисне светкавичния конектор за USB-C, което ще увеличи скоростта на трансфер и зареждане. Той обаче отбеляза, че „окончателните спецификации все още зависят от поддръжката на iOS“.

Преди да дадем повече заеми на Apple, компанията в момента е върната в ъгъла от вътрешния пазар на ЕС и групата за защита на потребителите. Гласувах миналия месец в подкрепа на закона Това ще принуди компаниите да приемат USB-C във всички малки и средни джаджи. Това правило има за цел да опрости нещата за клиентите и да намали електронните отпадъци.

По-рано Гуо заяви, че Apple няма намерение да замени USB-съдържащи светкавици, въпреки факта, че Apple използва несправедливи стандарти за своите таблети iPad и Mac. „Вярваме, че USB-C е пагубен за рентабилността на бизнеса с MFi и неговата водоустойчива спецификация е по-ниска от тази на Lightning и MagSafe“, пише Гуо.

Предполагаше се, че Apple ще пропусне фазата на USB-C и ще премине от конектора Lightning към напълно безпортен телефон, който разчита на безжично зареждане. По този начин той разширява своя аксесоар MagSafe, като привлича приходи и прави телефона си още по-водоустойчив. Въпреки това Гуо отбеляза, че екосистемата на MagSafe не е готова за праймтайм и че Apple ще продължи да използва Lightning „в обозримо бъдеще“.

Apple все още може да излезе изцяло от портовете; Това може да е лоша стъпка за собствениците на iPhone да преобразуват своите зарядни устройства Lightning в USB-C, порт, който се намира на всички съвременни джаджи с изключение на iPhone.

Не всички ще подкрепят тази промяна и тези, които трупат мълниеносни кабели от години, разбираемо ще се ядосат. Ако това е някаква утеха, собствениците на iPhone, които са инвестирали в екосистемата на Apple, може вече да имат USB-C кабел.

READ  Wordle 371 СЪВЕТИ за 25 юни - Борете ли се с Wordle днес? Тези съвети трябва да помогнат | Игра | Забавление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.