Полицията казва, че заподозреният в поредица от убийства в Централна Калифорния е бил на „лов“, когато е бил арестуванCNN

Властите в Централна Калифорния арестуваха мъж в събота във връзка с инцидента Поредица от убийства Отне шест жертви.

Заподозреният, 43-годишният Уесли Браунли, е бил проследен от екип за полицейско наблюдение около 2 часа сутринта в събота, каза началникът на полицията в Стоктън Стенли Макбадън на пресконференция, като каза, че е „на лов“ и „на мисия за убийство“.

„Неговите модели са в съответствие с някои от моделите, които сме виждали“, каза Макфадън. „(Той) се разхождаше из паркове, около тъмни места, спираше, оглеждаше се, движеше се отново. В този момент решихме, че е най-добре да вземем този човек за безопасността на обществото.

Браунли е бил облечен в черно облекло, с маска на врата и е имал пистолет, когато е бил задържан, каза шефът на полицията.

„Уверени сме, че сме спрели още едно убийство“, каза шефът на полицията.

Макфадън каза, че заподозреният има криминално минало, но не е сигурен какво минало или с кои агенции.

От IGP не споделят мотивите за убийството.

Полицията в Стоктън по-рано каза, че вярва Пет убийства Кореспондира между 8 юли и 27 септември в гр. И петте жертви са били сами и са били застреляни вечерта или рано сутринта, казаха властите. Четирима от жертвите са испанци на възраст между 21 и 54 години, а петият е 35-годишен бял мъж.

Двете ранни стрелби от 2021 г. са свързани с поредица от атаки, каза полицията по-рано този месец: фатална стрелба на 10 април 2021 г., смърт на 40-годишен испанец в Оукланд и смърт на 16 април 2021 г. 46-годишна чернокожа жена в Стоктън.

Какво знаем за убийствата?

Офицери обявен миналата седмица Наградата за информация, водеща до арест, е увеличена на 115 000 долара. Съвети от общността помогнаха на полицията да залови заподозрения, казаха служители на пресконференция в събота.

„На общността, благодаря ви за всичко, което направихте. Благодаря ви, че се активизирахте, благодаря ви, че упражнихте гласа си, благодаря ви, че изпратихте стотиците съвети, които идват всеки ден“, каза кметът на Стоктън Кевин Дж. Линкълн.

„Това нямаше как да стане, днес нямаше да е възможно без вас“, каза още кметът.

Окръжният прокурор на окръг Сан Хоакин Тори Вербер Салазар каза, че заместник-окръжните прокурори в момента преглеждат доказателствата „докато говорим“ и офисът работи, за да определи дали ще бъдат повдигнати обвинения.

Браунли беше държан в окръжния затвор без гаранция Досиета в затвора От офиса на шерифа на окръг Сан Хоакин.

Заподозреният ще бъде изправен пред съда във вторник следобед, каза Салазар. След това ще има още една пресконференция, на която служителите ще обявят обвиненията, допълни Областният инкасатор.

READ  Върховният съд на САЩ отказа да разреши промяната на Байдън в прилагането на имиграционните мерки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.