Полетът е отменен в уикенда на Деня на паметта

Към събота сутринта повече от 1000 полета са били отменени, според уебсайта на Air Traffic Surveillance FlightAwareСлед като 2300 бяха отменени в петък.
Delta Airlines (DAL) Тя беше най-силно засегната от отмяната на повече от 230 полета или 8% от операциите му в събота. Международното летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта, със седалище в Делта и най-големият му център, беше силно засегнато от бариери при пътуване.

Превозвачът обвини отмяната в събота поради лошо време и „мерки за контрол на въздушното движение“ в петък, заявявайки, че се опитва да отмени полетите поне 24 часа по-рано.

United отмени 23 полета, а Jet Blue 10 отменени в събота, което представлява около 1% от операциите на превозвача.

В четвъртък Delta обяви, че съкращава летния си график на полетите преди уикенда на Деня на паметта. От 1 юли до 7 август авиокомпанията заяви, че ще намали полетите до 100 дневно в Съединените щати и Латинска Америка.

„Повече от всякога в нашата история, различни фактори, влияещи върху нашите операции – като метеорологични условия и контрол на въздушното движение, търговски персонал, увеличен процент на правителствени съдебни спорове, допринасят повече от планираното за някои работни места – дейност, която не отговаря на стандартите, определени за индустрията на Delta през последните години“, каза водещият клиентски опит. Полицаят Алисън Асбонд каза в онлайн публикация.

Авиокомпаниите също отменят близо 200 полета рано в понеделник. Delta е на 75 досега.

Delta каза в публикацията си, че този уикенд ще бъдат предоставени изключения за пътуване на засегнатите от лошо време в югоизточната и североизточната част. В Засегнати Летищата, покриващи Ню Йорк и части от Вашингтон, са изброени в списъка на компаниите. уебсайт.

Delta заяви, че очаква около 2,5 милиона клиенти през празничния уикенд – увеличение с една четвърт спрямо миналата година. AAA изчислява, че 3 милиона американци са долетяли на Memorial Weekend.

READ  Nasdaq пада с повече от 3%, тъй като данните за инфлацията в САЩ предлагат известно облекчение на инвеститорите

Отделно от JetBlue заявиха, че ще съкратят летния си график с 8% до 10%.

– Марни Хънтър от CNN допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.