Под натиска на делото на Републиканската партия, Филаделфия предприе стъпки за забавяне на преброяването на гласовете

Коментирайте

Под натиск от републиканското дело, властите във Филаделфия решиха рано във вторник да рестартират отнемащия време процес, за да предотвратят двойно гласуване, което се очаква да забави способността на града да докладва окончателен резултат – вероятно с дни.

Този ход идва след като служители на изборите в Пенсилвания и други щати, които се променят, предупреждават, че резултатите от напрегнатите състезания може да не са известни в изборната нощ. Длъжностни лица преди това се противопоставиха на твърденията, че закъсненията са знак за измама или злоупотреба – като тези, използвани от президента Доналд Тръмп след изборите през 2020 г.

Лидерите на Филаделфия във вторник настояха, че само предприемат допълнителната стъпка за забавяне на процеса заради републиканското дело.

„Тъй като се разгръща разговорът тази вечер за това дали Филаделфия е преброила всичките си гласове или не, искам да изясня, че причината някои бюлетини да не бъдат преброени е, че републиканските адвокати са насочени към Филаделфия – и само към Филаделфия – опитвайки се да ни принудят да направим процедура, която никой друг окръг не прави“, каза републиканецът. Свързаният с партията градски комисар Сет Блущайн каза във вторник на публичното заседание на изборния съвет.

Процесът, наречен „съгласуване на бюлетините“, е начин за предотвратяване на двойното гласуване, който Филаделфия приложи през 2020 г. на фона на драматичното разширяване на гласуването по пощата в щата. Работниците по изборите трябва да прекъснат преброяването, за да сканират избирателните книги, така че списъкът на гласоподавателите, върнали бюлетини по пощата, да може да бъде сравнен с тези, които са гласували лично. Процесът обикновено отнема три дни, показват съдебните записи.

READ  Използване на звук, за да премахнете ужаса от сънищата

Щатският закон не изисква съгласуване на анкети, според съдебните регистри. Повечето райони не правят това. Но в края на миналия месец ръководеният от републиканците орган, известен с възстановяването на почтеността и доверието в изборите – включително стратегът Карл Роув като основател и бивш главен прокурор Уилям П. Барът е на борда си, – случай Филаделфия се опитва да принуди избирателните служители да приложат отново процеса.

В изявление групата приписа на града, че го е убедил да промени позицията си.

„Всеки дублиран вот подкопава целостта на системата. „Ние знаем, че се случва двойно гласуване и се случва по различни причини, включително добри, лоши, грозни и незаконни“, каза Дерек Лайънс, президент и главен изпълнителен директор на RITE. „Провеждането на одит ще защити целостта на преброяването. Тъй като избирателите все повече избират да гласуват с бюлетина по пощата, проверката на бюлетините за защита от двойно гласуване е от решаващо значение.

В туит във вторник организацията каза, че закъсненията, причинени от съпоставянето на изборните книги, са по вина на градските власти.

Градските власти твърдят, че процесът на съгласуване е трудоемък и отнема много време и не изисква други подобрени процедури за предотвратяване на двойното гласуване и нарастващото запознаване на избирателите с бюлетините за гласуване по пощата. Съдебните регистри показват, че в последните три избора не е имало дублирани гласове в процедурите за помирение.

Гласоподавателите в Пенсилвания се борят да хвърлят нови бюлетини след делото на Републиканската партия

Градските власти също казаха, че искат да премахнат процеса на спазване на нов държавен закон, който осигурява финансиране за подобряване на изборната администрация. Филаделфия получи 5,4 милиона долара по този закон, при условие че преброяването на гласовете продължи „безпрепятствено“. Градските власти казаха, че са загрижени, че спирането на преброяването за сканиране на анкетните книги може да се възприеме като разсейване, което да ги накара да загубят пари от субсидии.

READ  Световно първенство по футбол 2022: Каземиро, Бразилия надделя над Швейцария с 1-0

Демократичните групи, които се намесиха в случая, заявиха, че случаят е „опит да се хвърли съмнение върху валидността на бюлетините, изпратени по пощата, и да се установят безплатни доказателства, че „лоши неща се случват във Филаделфия“.

В понеделник съдията от щатския съд Ан Мари Койл във Филаделфия отказа да нареди на градските власти да рестартират процеса, като установи, че това в деня преди изборите би било неоправдано обременяващо. Но Койл издаде заповед от 13 страници, в която се казва, че градските власти „не са взели под внимание стимулите за измамно гласуване, които биха могли да доведат разумно“. Републиканците веднага обжалваха.

„Дори ако технически спечелихме съдебното дело, становището беше написано по такъв начин, че нямахме друг избор, освен да продължим напред и да възстановим хармонията“, каза Блущайн на срещата във вторник. Той и председателят на избирателната комисия Лиза Дийли (D) гласуваха в подкрепа на възстановяването на процеса; Комисар Умар Сабир (Д) гласува против.

Повечето от бюлетините, изпратени по пощата, ще бъдат преброени във вторник, каза заместник-комисарят на града Ник Кустодио. Но преди работниците да могат да преброят гласовете, подадени през последните ден или два преди затварянето на избирателните секции, те ще трябва да прекарат известно време в избирателните книги, както са правили на много предишни избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.