Подреждайки унищожението от много горски пожари, тексасците получават все повече и повече

Един от респондентите, Барбара Фенли, заместник-офицер от шерифската служба на окръг Ийстланд, почина в петък, докато се опитваше да спаси жертвите от пожара, съобщиха служители.

Смята се, че Carbon, южно от Ийстланд, Тексас, е получил името си от откритията на петрол в началото на 20-ти век, които са превърнали близките общности, подобни на рейнджъри, в измислени градове на бум. Селската общност е дом на фермери, животновъдни предприемачи, собственици на малък бизнес и тези, които отиват да работят в големите градове.

В събота жителите на Карбон останаха без вода и ток. Много от унищожените от пожара къщи са отседнали при приятели или в подслон. Физически лица, църкви и фирми даряват стоки и пари.

Кметът, който работи като металообработчик в Ийстланд и е музикален министър на баптистката църква на въглеродната общност. 47-годишният Хъл не загуби дома си. Но огънят изгори други наблизо, а улиците на Карбон и околния пейзаж предоставиха достатъчно доказателства за бедствие.

Майкъл Уилямс, автомобилен техник, работещ в Брекенридж, на 30 мили, каза, че се е върнал в Карбон, след като баща му му се обади в 17:00 в четвъртък и каза, че градът му е под заповед за евакуация. Носеща се надолу.

Член на градския съвет на въглерода, г. Уилямс се прибра вкъщи, за да види евакуирането на семейството му, но ситуацията беше толкова лоша, че пламъците бяха толкова близо, че той не можеше да влезе в къщата, за да спаси нищо освен двете си кучета. , Пипер и Wrangler. Въпреки че шофира през деня, димът беше толкова гъст, когато стигна до къщата, че „не виждате пътя пред себе си“, каза г-н. – припомни си Уилямс. — Сякаш някой изключи лампите.

READ  Стачка в Колумб: Учителите в най-големия училищен район в Охайо гласуват за стачка преди началото на учебната година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.