Повишаване на Фед, Централна банка на Япония, лихвени проценти, валути

Петролът се покачва след повишаване на лихвения процент от Фед, страховете от търсенето остават

Цените на петрола се покачиха след третото поредно повишаване на лихвения процент от централната банка.

Дори Ройтерс казаха китайски рафинерии Страната очаква да освободи експортна квота от петролни продукти на стойност 15 милиона тона за останалата част от годината, цитирайки хора, запознати с въпроса.

Фючърси на суров петрол Brent Повиши се с 0,45% до 90,24 долара за барел American West Texas Intermediate Той се покачи с 0,45% до 83,3 долара за барел.

– Лий Инг Шан

Увеличението на Фед може да задържи азиатските рискови активи под натиск, казва JP Morgan

Според Тай Хуей, главен пазарен стратег за Азиатско-тихоокеанския регион в JPMorgan Asset Management, азиатските рискови активи, особено експортно ориентираните компании, ще останат под натиск в краткосрочен план след повишаването на лихвите на централната банка.

Тай добави, че силният щатски долар вероятно ще се запази, но затягането на паричната политика в повечето азиатски централни банки – с изключение на Китай и Япония – ще помогне да се ограничи степента на обезценяването на азиатската валута.

The Индекс на щатския доларПроследявайки зелените пари спрямо кошницата на своите връстници, те се засилиха рязко и последно се търгуваха на 111,697.

– От Абигейл

Японската централна банка стабилна, кривата на доходност поддържа политиката на ограничаване – йената преминава 145

Централната банка на Япония запази лихвените проценти на задържане – отговаряйки на очакванията – според съобщение на нейния уебсайт Икономисти в анкета на Ройтерс.

Японската йена отслабна до 145 спрямо зелените пари малко след решението.

READ  Путин изрази съмнения относно украинската сделка за зърно и доставките на газ за Европа

„Въпреки че е повлияна от фактори като покачващите се цени на суровините, докато общественото здраве е защитено от Covid-19, икономиката на Япония се съживи с възобновяването на икономическата активност“, се казва в изявление на централната банка.

Джихе Лий

CNBC Pro: Този мениджър на фондове побеждава пазара. Ето на какво залага

Фондовите пазари паднаха, но фондовете, управлявани от Патрик Армстронг в Plurimi Wealth, продължават да носят положителна възвръщаемост. Мениджърът на фондове има множество къси позиции, за да изиграе волатилността на пазара.

Професионалните абонати могат Прочетете повече тук.

– Хавиер Онг

Азиатските валути отслабнаха след третото поредно голямо повишение на централната банка

Азиатско-тихоокеанските валути отслабнаха допълнително, след като Федералният резерв на САЩ се покачи със 75 базисни пункта за трети пореден път.

Крайбрежие на Китай юан Той отслабна над 7,09 за долар, близо до нива, невиждани от юни 2020 г.

Японците йени Корейският отслабна до 144.51 Спечелени 1409 срещу зелените пари – най-слабият от март 2009 г.

Австралийският долар падна до $0,6589.

– Джихе Лий

Двугодишните държавни облигации на САЩ се приближиха към своя връх от 2007 г

Британският паунд падна допълнително до 37-годишно дъно

The британски паунд Той спадна допълнително в сутрешната търговия в Азия, за да достигне $1,1217 – най-ниското си ниво от 1985 г.

Тази година валутата пада спрямо щатския долар, тъй като икономическите притеснения нарастват.

Анализаторите са разделени Ще повиши ли централната банка на Обединеното кралство лихвите с 50 базисни пункта или 75 базисни пункта по-късно днес?

Стерлингът последно се търгуваше за $1,1223.

– От Абигейл

CNBC Pro: Майк Уилсън от Morgan Stanley назовава ключови характеристики, които харесва в акциите

Майк Уилсън от Morgan Stanley остава в отбранителна позиция на фона на продължаващата нестабилност на пазара тази година. Той назовава ключовите атрибути, които търси в акциите.

READ  Изтеклата функция за потискане на шума на AMD може да е нейният отговор на RTX Voice

Според Уилсън акциите с тази характеристика са били „възнаградени“ тази година и тенденцията ще продължи, докато пазарът не се засили.

Професионалните абонати могат Прочетете повече тук.

– Хавиер Онг

Bank of Japan вероятно ще запази контрола върху кривата на доходност до 2022 г.: DBS

Съществени промени в политиките на Японската централна банка са вероятни само след промяна на ръководството на централната банка в средата на 2023 г., се казва в бележка от TBS Group Research във вторник.

Но Банката на Япония може да обмисли някои „фини настройки на политиката“, като например разширяване на целевия диапазон с 10 базисни пункта в отговор на пазарния натиск, пишат анализаторите.

Това е „независимо от намесата“, добави той долар-йена 147.66, последно наблюдаван през август 1998 г., може да бъде тестван и те не изключват тласък за USD/JPY над 150 „без твърдо приземяване, което би предизвикало съкращения на Фед в САЩ.“

– От Абигейл

Фючърсите на акции отварят по-ниско

Фючърсите на американските акции се понижиха в сряда вечерта след нестабилна сесия на основните средни стойности, докато търговците преценяваха ново голямо увеличение на лихвите от Федералния резерв.

Фючърсите на индустриалната средна стойност на Dow Jones паднаха с 16 пункта, или 0,05%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 паднаха съответно с 0,19% и 0,31%.

– Сара Мин

Докато акциите се понижават, Dow затваря с 522 пункта по-ниско в една нестабилна търговска сесия

Акциите бяха разнопосочни в сряда, но приключиха сесията на червено, след като Федералният резерв обяви ново увеличение от 75 базисни пункта на лихвения процент.

Индустриалният индекс Dow Jones затвори с 522,45 пункта, или 1,7%, до 30 183,78 пункта. S&P 500 падна с 1,71% до 3 789,93, докато Nasdaq Composite се понижи с 1,79% до 11 220,19.

READ  Растежът на заетостта в САЩ се забавя през септември

– Саманта Субин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.