Победител на Belmont Stakes 2022: Мо Донегол печели 5/2 фаворит.

Мо Донегол спечели 154-ите акции на Белмонт при 2: 28,28 в официално време. Това е четвъртият път, когато треньорът на Залата на славата Тод Флетчър побеждава Белмонт.

Предишните победи на Флетчър в Belmont Stakes бяха с Rocks to Riches през 2007 г., Palace Malice през 2013 г. и Tabrid през 2017 г. Събота беше ужасен ден за него на пистата, точно като другия му треньор в състезанията. Nest, зае второ място.

„Това е моето дерби“, каза собственикът Майк Репол пред NBA Sports след състезанието. „Това беше мечта, която имах в продължение на 40 години. Това беше най-голямата цел, която имах в състезателната си кариера. Постигнах я и тичах 1-2.“

Роден и израснал в Ню Йорк, Репол се доближи до успеха преди десетилетие. Той става емоционален, когато говори за най-накрая постигане на мечтата си.

През 2011 г. завърших втори от Stay Thirsty. „Виждал съм повторението 150 пъти. Никога повече няма да го видя.

В исторически план коефициентите са били в полза на Мо Донегол, тъй като залагащият печели акциите на Белмонт в повече от 42% от случаите. Той дойде на състезанието като най-добрият избор с коефициент 5/2 и имаше солидна заявка в Ню Йорк, тъй като предишните му три победи бяха там.

Той също имаше добър съотборник в Rat Ortiz. 29-годишният пуерторикански жокей има солидна репутация в Empire State и спечели акции на Belmond през 2016 г. с Creator. Ортис е трикратен носител на наградата Eclipse, който държи титлата три последователни години от 2018 до 2020 г. Брат му Хосе Ортис не се състезава този уикенд, защото спечели акциите на Breakness Stocks тази година с гласуване този уикенд.

READ  Треньорът на Чарджърс Брандън Стейли реши да изиграе Джъстин Хърбърт при пълна загуба от Ягуарс.

Конете не участваха и в трите етапа на Тройната корона тази година. Мо Донегол завърши пети в дербито в Кентъки, но се представи по-добре в събота. За голяма част от състезанието той беше в средата на групата, защото ние, хората – фаворитът, когато сутрешните конфликти в състава бяха минимални – поехме в началото. Skippylongstocking беше на второ място и се опита да завладее, но Mo Donegal излезе от пети и започна пред своите съперници.

„Винаги ще бъда Майк на кралицата“, каза Репол. „Това е най-голямото състезание в Ню Йорк, със семейството и приятелите тук, за да го спечеля, и съм някак депресиран.

Победителят в дербито в Кентъки Рич Страйк Зае шесто място. Това е първият път от четири поредни години, че три различни коня печелят състезанието Triple Crown.

Belmont залози резултати, плащане

6 – Мо Донегал успех: $7,20 Местоположение: $3,80 събитие: 3,00 долара
3 – Гнездо Местоположение: 5,30 долара събитие: $4,10
2 – Skippylongstocking събитие: 5,60 долара

$ 2,00 точно 6-3 $ 27,60
1,00 $ Trifecta 6-3-2 187,50 $
1,00 $ Superfecta 6-3-2-1 692,00 $

Белмонд Стейкс Ред на завършване

  1. Мо Донегал
  2. гнездо
  3. От Skipplongstock
  4. ние сме хора
  5. Творчески министър
  6. Богата стачка
  7. Barber Road
  8. Златен планер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.