Печалби на Lululemon (LULU) Q2 2022

Пешеходците минават покрай магазин Lululemon.

Скот Мил | CNBC

Lululemon Athletica Inc. Той отчете тримесечни печалби в четвъртък и приходи, които надминаха очакванията на анализаторите, тъй като купувачите се запасиха с оборудване за тренировка, въпреки че цените се повишиха и навредиха на продажбите на облекло на други търговци на дребно.

Компанията повиши и перспективата си за годината. Акциите поскъпнаха с около 9% в следборсовата търговия.

Ето какво отчете компанията в сравнение с това, което Уолстрийт очакваше, въз основа на проучване на анализатори от Refinitiv:

  • Печалба на акция: $2,20, коригирана, срещу очаквани $1,87 цента
  • Приходи: 1,87 милиарда долара срещу очаквани 1,774 милиарда долара

Продажбите в същия магазин са нараснали с 23%, надминавайки оценката на Street Account от 17,6%. Нетните продажби 29% до 1,87 милиарда долара. Компанията каза, че трафикът остава силен в магазините и онлайн, докато растящата инфлация намалява потребителските разходи.

Lululemon има клиентска база с високи доходи, която изглежда до голяма степен неограничена от инфлационния натиск. Въпреки това, други търговци на дребно от висок клас като Nordstrom и Macy’s намалиха погледа си през това тримесечие поради опасения от забавяне на търсенето. Lululemon, от друга страна, повиши насоките си за две последователни тримесечия.

„Въпреки предизвикателствата, които ни заобикалят в макросредата, трафикът на гости към нашите магазини и нашите платформи за електронна търговия остава силен, което говори за силата на нашия многоизмерен оперативен модел“, каза главният финансов директор Меган Франк в новини освобождаване. свобода

Трафикът на магазините е нараснал с повече от 30%, а трафикът на електронната търговия е нараснал с повече от 40%, казаха ръководители в разговора за печалбите в четвъртък. Компанията се надява да увеличи допълнително лоялността с програма за членство, която скоро ще бъде пусната.

READ  Целевите приходи са пропуснати след победата на Walmart, но и двамата се придържат към насоките

Програмата за членство беше обявена в края на първото тримесечие. Има безплатно ниво и платено ниво от $39 на месец, което дава на абонатите ранен достъп до падащи продукти и ексклузивни артикули, както и покани за частни събития.

Компанията каза, че увеличението на трафика не се дължи на промоционални програми или споменавания на продукти.

„Ние не променяме качеството на нашата реклама“, каза изпълнителният директор Калвин Макдоналд по време на разговора за печалбите. „Нямаме планове да го правим.

Lululemon продължи да се разширява физически през тримесечието, с 21 нетни нови магазина за общо 600 места.

Стоките са нараснали с 85% до 1,5 милиарда долара в сравнение със същия период на миналата година. Компанията заяви, че очаква „ниски запаси“ през второто тримесечие на 2021 г. поради прекъсвания на веригата за доставки.

Търговците на дребно като цяло трябваше да се борят с инфлацията на запасите, докато купувачите коригираха своите навици за харчене. Lululemon каза в четвъртък, че се надява нивата на запасите да помогнат за увеличаване на продажбите по време на празничния пазарен сезон.

Сега компанията очаква приходите за 2022 г. да бъдат между $7,865 милиарда и $7,940 милиарда, което е увеличение от $7,610 милиарда през последното тримесечие до $7,710 милиарда. Компанията повиши прогнозата си за коригирана печалба на акция до $9,75 до $9,90 спрямо прогнозата за последното тримесечие от $9,35 до $9,50.

Изданието поддържа дългосрочна визия за удвояване на нетните приходи на компанията до 12,5 милиарда долара за периода от 2021 до 2026 г. Планът включва разширяване на бизнеса с мъжко облекло, обувки и базирани на членство фитнес класове. При уведомяване на схемата в детството, Някои анализатори бяха скептични За способността на Lululemon да постига по-високи дългосрочни цели.

READ  Акциите паднаха при нестабилна търговия, след като централната банка повиши лихвите

Прочетете съобщението за приходите Тук.

Това е разрастваща се история. Проверете отново за актуализации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.