Пазарно рали от акциите на Фед, Apple, Tesla, Cloud; Какво да правим сега

Фючърсите на Dow Jones отварят в неделя вечерта, заедно с фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq. Дори със стабилен завършек на сесията в петък, ралито на фондовия пазар претърпя значителни щети миналата седмица, като основните индекси паднаха заради ястребовите коментари на председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл.
хNasdaq имаше най-лошата седмица от януари насам, след като мегакапсите се сринаха и облачният софтуер се срина.

Ябълка (AAPL), Amazon.com (AMZN) и Google Parents писма (Google) всички загубиха повече от 10% за седмицата, с Facebook parenting Мета платформи (Мета), акциите на Tesla и акциите на Microsoft не останаха много по-назад. Google Stock, Meta, Amazon.com (AMZN) и Microsoft (MSFT) всички достигнаха ниското ниво на мечия пазар. Запас на Apple и Тесла (D.S.L.A) не, но са близки.

Междувременно, Twilio (TWLO) и Атласиан (група) падна в петък поради разочароващи резултати и насоки, като загуби повече от 40% за седмицата. Други имена на софтуер паднаха със или без печалби.

Рали на пазара, докато централната банка се опитва да се пребори със спадовете в ключовия технологичен сектор? Това е трудна задача. Така че докато някои акции и сектори показват сила, инвеститорите трябва да бъдат много предпазливи в настоящата среда.

Други новини, Уорън Бъфет Berkshire Hathaway (БРКБ) Съботен доклад a 20% увеличение на оперативната печалба. Съвместното предприятие претърпя нетна загуба, тъй като продължаващият мечи пазар засегна инвестициите.

Фючърси на Dow Jones днес

Фючърсите на Dow Jones отварят неделя в 18:00 ET, заедно с фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq 100.

Не забравяйте, че това е операция за една нощ Фючърси на Dow Следващата рутина другаде не се превръща непременно в действителна търговия фондова борса сесия.


Присъединете се към експертите на IBD, докато те разглеждат акции, които биха могли да бъдат за рали на фондовия пазар на IBD Live


Рали на фондовия пазар

Фондовият пазар се повиши, за да започне седмицата с прилична нотка, но беше разпродаден в сряда следобед поради мрачни коментари от председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл. Основните индекси дадоха повече основания на Юпитер. Акциите достигнаха vip в петък след смесен доклад за работните места, но в крайна сметка затвориха стабилно за деня.

Dow Jones Industrial Average падна с още 1,4% миналата седмица Борсова търговия. Индексът S&P 500 падна с 3,3%. Nasdaq Composite падна с 5,7%, най-лошата му загуба от седмицата, приключила на 21 януари. Russell 2000 с малка капитализация падна с 2,4%.

Доходността на 10-годишните държавни облигации се повиши с 15 базисни пункта до 4,16%. 10-годишната доходност прекъсна 12-седмична печеливша серия и възобнови печалбите си, след като за кратко търгува с 4%.

READ  Оплакванията от хаотичната мобилизация на Русия нарастват

Доларът се повиши с 0,2% през седмицата, но падна с 1,9% в петък, най-големият му еднодневен спад от години. Това допринесе за ръста на фондовия пазар в петък.

Сега пазарите виждат 61,5% шанс за повишение с 50 базисни точки на заседанието на Фед през декември. Октомврийският индекс на потребителските цени се очаква в четвъртък. Докладите за работните места през ноември и CPI ще бъдат публикувани преди решението за повишаване на федералния лихвен процент от 14 декември.

Фючърсите на американския суров петрол се повишиха с 5,4% миналата седмица до 92,61 долара за барел. Природният газ поскъпна с близо 13%.

Технологичен упадък

Акциите на Apple, които се повишиха до 200-дневната си линия през предходната седмица, паднаха с 11,15% миналата седмица до 138,38. Акциите на AAPL достигнаха в рамките на една стотинка от дъното си през октомври, въпреки че все още трябва да извървят път преди дъното на мечия пазар през юни. Microsoft падна с 6,1%, Google с 10,1%, Amazon с 12%, а акциите на META паднаха с 8,5%, достигайки многогодишни дъна. Акциите на Tesla паднаха с 9,2% през седмицата, доближавайки дъното си за деня от 24 октомври в петък. След силен старт на седмицата, във вторник беше 237,40.

Междувременно това са черни дни за облачния софтуер. Ето няколко примера: акциите на Atlassian паднаха с 29% в петък и с 38% за седмицата. Акциите на Twilio паднаха с близо 35% в петък и 43,5% за седмицата. Снежинка (сняг), който няма да докладва няколко седмици, е намалял със 17% за седмицата.

Междувременно, Фортинет (FTNT) спадна със 17,5% през седмицата, тъй като слабите насоки за фактуриране компенсират силните печалби и възходящите перспективи за печалбите. Paycom (PAYC) падна с 10,3% въпреки силните резултати и насоките.

Бизнесите, които искат да намалят разходите, могат да ограничат разходите за софтуер, когато определят бюджет за 2023 г.

ETF

по средата Най-добрите ETFInnovator IBD 50 ETF (FFTY) спадна с 1,2% миналата седмица, докато Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (Бот2% загубени. iShares Expanded Technology-Software Sector ETF (ДДС) спадна с 10,2%, като MSFT държи лъвския дял от акциите. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) падна само с 0,7%, след като скочи с 4,65% в петък, завършвайки на седмичен връх.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) нарасна с 2% миналата седмица. Global X US Infrastructure Development ETF (тротоарнамалява с 0,1%. US Global Jets ETF (СТРУИПокачване с 0,3%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHBпадна с 5%. Energy Select SPDR ETF (XLE) нарасна с 2,4%, под осемгодишен връх. Избор на фонд SPDR ETF (45падна с 0,9%. SPDR фонд за избран сектор на здравеопазването (XLVДадоха до 1,5%.

READ  Актуализации на живо: войната на Русия в Украйна

Отразявайки по-спекулативните акции на историята, ARK Innovation ETF (ARKK) спадна с 9,4% миналата седмица, а ARK Genomics ETF (ARKGотстъпи 4,65%. Акциите на Tesla са основен дял в ETF на ArcInvest.


Петте най-добри китайски акции, които да гледате сега


Анализ на пазарното рали

Ралито на фондовия пазар имаше тежка седмица, с ястребов Фед и предимно слаби печалби, които натежаха на основните индекси. Dow Jones, който поведе пазара нагоре, имаше лек спад, но се премести под 200-дневната си плъзгаща се средна стойност. Russell 2000 удари съпротива близо до 200-дневната линия, но се възстанови в петък, за да затвори над 50-дневната линия. S&P 500 достигна 50-дневно дъно.

Композитът Nasdaq, който никога не изчисти 50-дневната плъзгаща се средна, падна най-малко. Ден след ден Сряда, груб сигнал.

Основните индекси разшириха загубите в четвъртък, след което се понижиха в петък поради смесен доклад за работните места.

Отрицателното действие на пазара и големите обръщания на много акции предизвикаха преход към „пазар под натиск“.

Големият двигател на пазара беше председателят на Федералния резерв Пауъл, който извади дъното на пазарното рали, сигнализирайки за преминаване към по-малки увеличения, но по-висока върхова лихва на захранваните фондове.

Междувременно технологичните акции на мегакап, включително Apple, Tesla и Amazon, претърпяха сериозни загуби. Имената на облачен софтуер като Atlassian и Twilio се стопиха със значителни фактори в последните приходи и насоки.

Чиповете не са имали ужасна седмица, относително казано, но само шепа имена търгуват върхове.


Tesla Vs. BYD: Кой процъфтяващ EV гигант е най-добрата покупка?


Има много гъвкави пазарни сегменти. Като цяло здравният сектор изглежда силен. Енергийните имена се представиха добре, включително широка гама от петролни запаси, LNG и въглищни мини, както и някои соларни запаси.

Литиевите и някои стоманени пиеси работят добре. Светла област са инфраструктурните компании за енергетиката, комуналните услуги и телекомуникационните индустрии. Рядка технологична област, в която мрежовите компании обикновено са лидери. Някои ресторанти и търговци на дребно с отстъпки показват сила. Диверсифицираните фондове, особено брокерите и брокерите, отбелязаха силни печалби.

Въпреки това е трудно да се види силно рали на пазара с толкова големи технологични сектори, които се въздържат. Основните индекси ще се борят да напреднат с Apple, Google, Tesla и имената на облачен софтуер, които изостават. Но трябва ли да се опитаме да продължим напред с тези области, които намаляват или не функционират?

READ  Блинкен казва, че стратегията на Китай е за ред, основан на правила, а не за "нова Студена война"

Ако отчетите за инфлацията покажат ясен и значим спад, предизвиквайки забавяне на повишаването на лихвените проценти на Фед, може би мегакапиталите и облачният софтуер ще бъдат намалени. Въпреки това, връщането към технологичното лидерство може да бъде в някои отношения. От друга страна, ако октомврийският индекс на потребителските цени на 10 ноември покаже, че инфлацията все още е ниска, технологичните акции могат да повлекат водещите сектори, за да сложат край на пазарното рали.

Вторник е изборен ден. Фондовият пазар има тенденция да се справя по-добре с разделено правителство и републиканци, които искат да си върнат контрола над Камарата на представителите и Сената. Но политическите прогнози прогнозират поне победа на Републиканската партия в Камарата през цялата година, така че не е ясно дали действителните резултати от вторник ще бъдат голям тласък.


Отчитайте времето на пазара с пазарната стратегия на ETF на IBD


Какво да правим сега

Покачването на фондовия пазар е под натиск. Централната банка преминава от бърза и яростна към бавна и дълга, но все още е ястребова. Технологичната индустрия е влакова катастрофа. Основните индекси понижиха някои ключови позиции. Индексите и водещите акции са обект на големи колебания в рамките на деня и през деня.

Това не е идеална среда за закупуване на акции. Инвеститорите трябва или явно, или просто да намалят излагането на различни нива на загуби.

Докато S&P 500 и Nasdaq се движат над своите 50-дневни пълзящи средни, инвеститорите могат да започнат да добавят експозиция, ако пазарното рали покаже нова сила. Но това ще изисква технология за стабилизиране и данни за инфлацията, за да покажат известно охлаждане.

Ако условията се подобрят, трябва да сте подготвени. Заложени са много залози и много други не са далеч. Така че направете вашите списъци за наблюдение, бъдете търпеливи и се включете.

Според Голяма картина Всеки ден трябва да е в синхрон с посоката на пазара и водещите акции и сектори.

Следвайте Ед Карсън в Twitter @IBD_ECarson За актуализации на борсата и др.

Може да харесате още:

Защо този инструмент за IBD улеснява господинегл За топ акции

Получете следващия си голям хит с MarketSmith

Искате да избегнете бързи печалби и големи загуби? Опитайте SwingTrader

Най-добрите нарастващи акции за закупуване и гледане

5 акции близо до тези точки за безрискова покупка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.