Пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион са предимно разнопосочни, заради съкращенията на доставките от ОПЕК+

Австралийската централна банка се очаква да повиши лихвените проценти с 50 базисни пункта: проучване на Ройтерс

А Анкета на Ройтерс сред икономисти Очаква се Централната банка на Австралия да повиши основния си лихвен процент с 50 базисни пункта до 2,85%.

Когато членовете на борда на RBA повишиха лихвените проценти с 50 базисни пункта, те казаха, че аргументите за по-бавно темпо на повишаване на лихвите нарастват, според протокола от заседанието на 6 септември.

Анализаторите от Nomura очакват централната банка да повиши лихвените проценти с 40 базисни пункта, „за да сигнализира мнението на RBA за край на още повишения“.

Икономистите от Commonwealth Bank of Australia виждат покачване с 25 базисни пункта по-вероятно от увеличение с 50 базисни пункта.

– Джихе Лий

Британският паунд се покачва заради съобщенията, че правителството на Обединеното кралство ще намали най-високата данъчна ставка

The британски паунд Правителството на Обединеното кралство се нахвърли в понеделник сутринта срещу съобщенията, че ще отмени плановете си за премахване на най-високата ставка на данъка върху доходите.

Стерлингът се повиши с 0,8% спрямо долара, за да се търгува на около $1,1250 след 7 сутринта лондонско време, извеждайки паунда до нивата, наблюдавани по-рано. Съобщение на министъра на финансите Куаси Квартенг Широко критикувано намаляване на данъците на 23 септември.

ANZ вижда значителна възможност за съкращения на ОПЕК+ до 1 милион барела на ден

ANZ вижда „потенциал за значително намаление“ до 1 милион барела на ден преди срещата на ОПЕК+ на 5 октомври, казаха анализатори от фирмата в бележка.

Този ход може да бъде направен „за справяне с прекомерната нестабилност на пазара“.

READ  17-годишно момиче с кучето си изплува от наводнения си дом, след като часове наред чакаше на покрива да бъде спасено.

Всеки добив под 500 000 барела на ден ще бъде „намален от пазара“, се добавя в бележката.

– Джихе Лий

CNBC Pro: Investing pro казва, че ETF са възможност за $10 трилиона — и разкрива области с „огромна“ стойност

Борсово търгуваните фондове предлагат предимството на диверсификацията, казва Джон Майер, главен инвестиционен директор на Global X ETF. Той нарече пазара на ETF „експоненциално растящ“ и го оцени на 10 трилиона долара.

Той посочва няколко възможности за ETF инвеститорите на този нестабилен пазар.

Професионалните абонати могат Прочетете повече тук.

– Хавиер Онг

Бизнес доверието сред големите производители в Япония се влошава

Настроенията сред големите производители в Япония се влошиха през тримесечието юли-септември, според последното тримесечно проучване на бизнес настроенията на Bank of Japan на Tangen.

Основният индикатор за настроения сред големите производители беше 8 спрямо 9 през предходното тримесечие. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха 11.

„Нашето очакване и пазарните очаквания са, че показанията за производство ще се повишат – условията за доставка се подобриха, видяхте как влиянието на предлагането изчезва поради политиките за нулев ковид в Китай, цените на суровините се понижиха малко“, каза Стивън Ангрик. Икономист в Moody’s Analytics.

„Фактът, че производствената страна на икономиката не се справя толкова добре, със сигурност не е добър за перспективите“, каза той пред „Squawk Box Asia“ на CNBC.

Но непроизводственият индекс се повиши леко, добави той, което показва, че забавеното възстановяване на Covid в Япония е в ход.

– От Абигейл

CNBC Pro: Пет глобални акции, които изпитват тенденция на глобализация, според HSBC

Новото изследване на HSBC казва, че веригите за доставки, геополитическото напрежение и влошаващите се финансови условия са принудили много глобални компании да се обърнат „значително“ навътре в търсене на устойчиви приходи и растеж.

READ  Наводнения в Калифорния от урагана K, прогноза за опасен сърф

В трудна икономическа среда с рецесионен натиск, каза банката, обръщането навътре „вероятно би било полезно“ за тези акции.

„Вълна на глобализация?“ Чуждестранните продажби на европейски компании паднаха под 50% през 2021 г., най-ниското ниво от пет години.

Цените на петрола се повишават заради съобщенията, че ОПЕК+ обмисля намаляване на производството

CNBC Pro: Трябва ли инвеститорите да напуснат акциите? Стратезите дават своето мнение – и разкриват как да търгувате с нестабилност

Тъй като паричната политика се очаква да се затегне още повече през следващите месеци и Уолстрийт потъва все по-дълбоко в пропастта на мечия пазар, много инвеститори започват да се чудят дали е време да излязат от фондовия пазар и да вложат парите си в други класове активи.

CNBC разговаря с професионални наблюдатели на пазара и разбра какво мислят професионалистите чрез проучване на инвестиционни банки.

Професионалните абонати могат Прочетете повече тук.

– Хавиер Онг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.