Очаква се Доналд Тръмп да стартира президентската си кампания за 2024 г. във вторник вечерта

[The stream is slated to start at 9:00 P.M. ET. Please refresh the page if you do not see a player above at that time.]

Бивш президент Доналд Тръмп Очаква се той да стартира президентската си кампания за 2024 г. във вторник вечерта, като опит да хване инерцията и преднината на вакантната в момента републиканска президентска област.

Решавайки да направи съобщението си от балната зала на частния си клуб в Палм Бийч, Мар-а-Лаго, Тръмп се противопоставя на съветите на ключови републиканци, които предупредиха да не започва президентска кампания след разочароващите резултати от междинните избори на Републиканската партия.

Влизането на Тръмп в надпреварата неофициално дава началото на републиканската президентска надпревара през 2024 г., която се промени драматично през последната седмица.

Победата на републиканския губернатор на Флорида Рон ДеСантис с 19 точки на 8 ноември в кампанията му за преизбиране наелектризира републиканците в цялата страна, превръщайки се в яркия момент от деня, в който демократите спечелиха надпреварите за най-високите места в Сената и губернатора.

Съобщава се, че ДеСантис събира екип за президентската кампания и се готви да предизвика Тръмп за номинацията на Републиканската партия. Преди миналата седмица ДеСантис беше дълъг шанс за президент през 2024 г., но след вторник той беше силен претендент.

Ако Тръмп спечели номинацията на Републиканската партия, той отново ще се изправи срещу президента Джо Байдън на президентските избори през 2020 г. Байдън все още не е стартирал официално кампанията си за преизбиране, но според съобщенията плановете за кампанията са се затвърдили през последните седмици.

Абонирайте се за CNBC в YouTube.

READ  NFL предсезонна седмица 1 резултати, акценти, актуализации, график: Сам Хауъл използва ръка и крак за Chiefs

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.