Опозицията Манчин и Колинс ще унищожи кандидата на Байдън за Фед Ръскин

„Тя е прекрасен човек. Имахме добър разговор“, каза Мансин по-късно пред репортери. „Понякога не можете да отидете там.“

Друг удар по кандидатурата му дойде, след като Колинс (R-Mine) каза пред репортери, че се е съгласил с Манзин, че кандидатът „няма път напред“ и е говорил с Ръскин по телефона в понеделник. Той каза, че не може да потвърди, че „това е твърде ясно“, тъй като на въпросите за неговия рекорд не е получил отговор и не го подкрепят.

Ръскин, който е привърженик на по-голямо внимание върху икономическия спад на изменението на климата, написа миналия септември, че регулаторите трябва да „се запитат как съществуващите инструменти могат да се използват за насърчаване на по-високи емисии и по-високи емисии и по-бърза, по-подредена и правилна промяна. “ Републиканците като сен. Пат Томи
Жената от Пенсилвания изрази опасения, че банките могат да продължат да отпускат пари на петролни компании.

Това не е първият път, когато някой от номинираните на Байдън предлага да промени играта на Мансин. Той също се противопостави на идването на Нира Тандон като бюджетен лидер на Байдън, заглушавайки кандидатурата му, без да мобилизира подкрепата на републиканците.

Този ход е допълнителен удар върху усилията на президента да заеме ключови финансови регулаторни работни места. Друг банкер, Сауле Омарова, оттегли назначението си за валутен регулатор през декември, след като не успя да събере достатъчно подкрепа от умерените демократи. Междувременно Бордът на Фед не е имал ключова фигура в регулациите от октомври, когато изтече мандатът на Рандъл Куорлс като вицепрезидент по надзора.

READ  Apple AirPods Pro (2-ро поколение): цена, дата на пускане и как да направите предварителна поръчка

Той обаче призна, че техният брой не е достатъчен, за да победи опозицията на Обама срещу рекорда на Фед. Първият мандат на Пауъл приключи през февруари и оттогава той работи като актьор. Член на борда на Фед Лале Бринард, Пауъл не. 2 чака да бъде повишен, докато другите двама кандидати – Лиза Кук и Филип Джеферсън – ще заемат свободните места.

В опит да блокират назначаването на Ръскин, сенаторите от GOP отказаха да проведат гласуване на цялата група през февруари, което означава, че комисията нямаше намерение да провежда референдум за поравно разделен Сенат.

Браун, шампионът по номинацията на Раскин, каза, че би искал да види още петима кандидати да гласуват в борда. „Защо да не продължим да гласуваме? Гласувайте за нея, ако искат, но я спрете по всякакъв начин. Той обвини републиканците, че са „объркани от индустрията за изкопаеми горива.“

Републиканците, водени от Томи, заявиха, че той не е успял да отговори адекватно на въпроси за времето си в борда на финансовата институция в Колорадо. Те предполагат, че е използвал влиянието си като бивш член на борда на централната банка, за да помогне на компанията Приоритетно третиране на централната банкаВъпреки че няма доказателства за грешката, която е направила.

Но възгледите на Раскин за изменението на климата изглеждаха поразителни в ожесточеното им противопоставяне на неговата кандидатура. Законодателите от GOP твърдят, че банките имат способността да оценяват собствените си инвестиционни рискове и че регулаторите нарушават своите лимити, като оказват натиск върху банките да се подготвят за възможен финансов колапс на затоплящата се планета.

READ  Дейв Маккормик признава подкрепяния от Тръмп Мехмет Оз за шеф на Републиканската партия в Сената на Пенсилвания

Белият дом не препоръча да оттегли кандидатурата му, наричайки го „един от най-заслужилите личности, номинирани някога в Съвета на управителите на Федералния резерв“. Преди това той е бил член на Комитета на Федералния резерв и заместник-министър на финансите по време на администрацията на Обама и е получил някои републикански гласове за всяка от тези позиции.

Говорителят на Белия дом Крис Мейкър каза в изявление, че е „получил широка подкрепа в лицето на безпрецедентната, неоснователна пропаганда на петролните и газовите компании“. „Работим, за да мобилизираме двупартийната подкрепа, която заслужава, за да може да бъде потвърден от Сената за тази важна позиция.

Мариан Ливайн допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.