ООН казва, че има „нарастваща информация“, потвърждаваща съществуването на масови гробове в Мариупол.

Тъй като войната в Украйна навлиза в своята пета седмица, най-големите актуализации, публикувани в петък, са:

Наземни боеве: Има украински сили Възстановено Градове и отбранителни позиции в източните предградия на Киев, съобщи британското министерство на отбраната в последната си актуализация на разузнаването в петък.

Междувременно говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза в петък, че руските сили са унищожили „най-големите останали складове за гориво“ близо до Киев. Корабни ракети Калибър, изстреляни в морето.

Оцелелите в Мариуполския театър: Това каза Мариупол, съветник на кмета Около 600 души Смята се, че е избягал от руски въздушен удар срещу театър в града на 16 март.

Общинският съвет на Мариупол по-рано заяви, че въз основа на разкази на очевидци сега вярва в това 300 души Умира при стачка. CNN не провери независимо броя на загиналите. Нови изгледи Появи се Показва хора, които бягат от театъра в социалните мрежи.

Байдън в Полша: Президентът на САЩ Джо Байдън Той похвали смелостта на украинските граждани Говорейки пред американските войски в Полша, той каза, че „те имат много гръбнак“. Той говори и за нарастващата бежанска криза и благодари на хуманитарните организации в Полша за помощта и помощта за Украйна. Едно на всеки две украински деца Русия е разселена от началото на инвазията си на 24 февруари, според доклад на Детския фонд на ООН от четвъртък.

Предвижда се той да се срещне с полския президент Анджей Дуда и да го представи „Ключов адрес“ Според Белия дом в събота. Прочетете повече за събитията на Байдън в Полша Тук.

READ  Сара Полин обяви, че ще се кандидатира за избирателния район на Камарата на представителите на САЩ от Аляска

Русия предоставя актуална информация за военните смъртни случаи: Това казаха руските военни на конференция в петък Повече от 1300 войници Над 3800 души са убити и над 3800 са ранени в Украйна от 2 март. Рейтинги на САЩ, Украина и НАТО Загубите на руските войски Повиши рязко.

Двама висши военни служители на НАТО изчисляват, че броят на руските войници, убити в Украйна в сряда, варира от 7 000 до 15 000. Други американски официални лица поставят руските загуби в същия диапазон – между 7 000 и 14 000 убити руски войници – но те изразиха „ниско доверие“ в тези оценки.

Украинските сили също казаха, че имат Уби руски генерал Херсонска област.

„Отменете културата“, каза Путин. Руският президент Владимир Путин се оплака по време на видеоконференция в петък, че така наречената „култура на премахването“ е, че Западът се опитва да „отмени“ Русия.

Той описа отношението към страната си като създателя на „Хари Потър“ Дж.К. В сравнение с общата реакция срещу Роулинг, той е бил обект на критики в миналото за това, което той нарича трансфобия. Путин, който се представя като фанатик на консервативните културни ценности, е остро критичен към правата на транссексуалните и хомосексуалните. Роулинг отговори, като каза, че критиките към аболиционистката култура в Украйна от „масови убийци“ не са „отлични“ и добави връзка към новинарска статия за затворения критик на Кремъл Алексей Навални.

В коментарите си Путин сравни настоящата ситуация с руската култура на Запад и цензурата на нацистка Германия. Путин определи нахлуването си в Украйна, страна с еврейски президент, като кампания за „намаляване“, която беше напълно отхвърлена от историци и политически наблюдатели.

READ  Роман Абрамович: Смъртта и разрушенията в Украйна замъгляват наследството на руската олигархия в Челси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.