Оливия Нютън-Джон, поп певица и звезда от „Grease“, почина на 73 години

Оливия Нютън-Джон изпя някои от най-големите хитове на 70-те и 80-те години на миналия век, докато трансформира образа си на момиче от съседната врата в лисица, облечена в спандекс – олицетворение на ролята й в „Grease“. Един от най-известните филмови музиканти на своята епоха — почина в понеделник в ранчото си в Южна Калифорния. Тя е на 73 години.

стана смърт деклариран От съпруга й Джон Истърлинг.

Въпреки че винаги е била недолюбвана от критиката, г-жа Нютън-Джон натрупа хитове №1, оглавяващи класациите албуми и четири записа, продадени в повече от два милиона копия всеки. Преди всичко тя е симпатична.

В началото на кариерата си тази англо-австралийска певица заслепи слушателите с високия си, плавен, топъл като вибрация глас в средата на 70-те години, често съчетан с поп със средно темпо. Мина за народна музика.

Представянето му в класациите изясни това размиване. Той имаше седем топ 10 хита в кънтри класацията на Billboard, два от които станаха хитове №1 като цяло през 1974 и 75. Първо, „I Honestly Love You“, написана съвместно от Питър Алън и Джеф Бари, беше провъзгласена с нескрита страст, последвана от „How You Never Been Mellow“, написана от Джон, продуцент на много от най-големите й албуми. Фарар.

„I Honestly Love You“ спечели две от четирите награди „Грами“ на певицата, за запис на годината и най-добро женско поп вокално изпълнение.

Скоро ще бъде публикуван пълен некролог.

READ  Изборите се провеждат във вторник в Южна Каролина, Невада и много други

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.