Някои щати се движат бързо към забрана на абортите след решението на Върховния съд

Трите щата Кентъки, Луизиана и Южна Дакота са известни като „задействащите бариери“, които влизат в сила автоматично. Обратната страна на Върховния съд в петък беше Ро Уейд, решение от 1973 г. установява конституционно право на аборт. Има десет други държави Задействащи бариери С инструкции за обработка, които се появяват след определен период от време или след стъпка, предприета от държавна правителствена агенция.
Сред щатите с забрана на задействане в последната категория, Мисури вече направи необходимия ход за прилагане на забраната си за аборти. Това съобщи главният прокурор Ерик Шмид в петъкТой предприе стъпката на сертифициране, издадено от закона на Мисури.

Оклахома наскоро прие законодателство, забраняващо повечето аборти, а щатската прокуратура казва, че е предприела стъпки за налагане на забраната си за въвеждане. Главният прокурор на Арканзас Лесли Рътлидж удостовери щатската забрана за задействане, която беше разрешена да влезе в сила в петък, обяви губернаторът Аса Хътчинсън.

В Тексас забраната за задействане трябва да влезе в сила на 30-ия ден от решението на Върховния съд (съдебни действия през следващите седмици). Главният прокурор Кен Пакстън Местните адвокати вече обявиха, че могат да започнат да прилагат забраната за аборти, приета от държавата преди решението за RAW.
Други щати имат забрани за аборт, които са блокирани от съдилища, позовавайки се на гаранцията на Роу за правото на аборт. Тези държави могат да действат бързо, за да премахнат тези съдебни заповеди, така че тези ограничения да влязат в сила. Губернаторът на Алабама Кей Айви се позовава на съдебно разпореждане Държавата отмени забраната за аборти през 2019 г И в изявление Алабама каза, че „незабавно ще попита съда дали има някакви законови пречки за прилагането на този закон“.

Главният прокурор на Тенеси Хърбърт Х. Правителството поиска от Апелативния съд да премахне забраната за аборт в рамките на шест часа, като Слейтър III наложи заповедта в рамките на 30 дни. Седмици от бременността.

READ  Избори за колежански футбол, график: Прогнози срещу разпространението, коефициенти за първите 25 мача през седмица 7

На други места в страната парламентите на щатите може скоро да бъдат извикани на сесия и да приемат по-строги закони за абортите, които преди това се противопоставиха на Роу.

Републикански губернатор Ерик Дж. от Индиана. Планира се Холкомб да се върне в Общото събрание на 6 юли, за да могат законодателите да обмислят законодателство срещу абортите.

Пояснение: Тази история беше актуализирана, за да се изясни допълнително кога забраната за стимули в Тексас ще влезе в сила. Това е 30-ият ден, откакто Върховният съд постанови решението си и съдебното действие след присъдата.

Историята беше актуализирана в петък с допълнителни подобрения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.