Някои отричащи изборите през 2020 г. ще спечелят щатски надпревари, проекти на CNN

Кандидатът за Сената на Пенсилвания Джон Фетърман се обръща към поддръжниците си на предизборната си вечеря в Питсбърг във вторник. (Джъстин Мериман/Блумбърг/Гети изображения)

The Битка за контрол Ключови състезания за Конгреса – както за Камарата на представителите, така и за Сената – намаляват, като демократите разбиват надеждите на републиканците за червен прилив и двете партии се надяват да спечелят тесни мнозинства.

Републиканците започнаха вечерта с поражение във Флорида, където губернаторът Рон ДеСантис спечели силно в латиноамерикански, исторически демократични региони на път към категорична победа, която може да послужи като трамплин за президентските избори през 2024 г.

Но през следващите няколко часа демократите отвърнаха на удара. В Пенсилвания лейтенант-губернаторът от Демократическата партия Джон Фетърман победи републиканеца Мехмед Оз, за ​​да замени пенсиониращия се републикански сенатор Пат Туми.

Междувременно битката за мнозинството в Камарата на представителите — което е в полза на републиканците — които очакват да се възползват от висока инфлация, исторически тенденции и по-приветливи нови районни линии след преразпределението през 2021 г. — остава неразрешена.

Ето кои са Някои важни точки Тъй като гласовете продължават да се броят в ключови състезания:

Демократите полагат големи усилия, за да защитят своето мнозинство в Сената: Републиканците не се притесняват от важността на надпреварата за Сената на Пенсилвания: „Това е надпревара, която трябва да спечелите. Ако спечелим Пенсилвания, ние сме уверени, че ще спечелим мнозинството“, каза Стивън Лоу, председател на висшия републикански сенат Super PAC. Рано сутринта в сряда CNN прогнозира, че Фетерман ще стане следващият сенатор на Пенсилвания, побеждавайки Оз в най-скъпата и високозаложена кампания за Сената в нацията. Победата на Фетерман беше гръмотевичен удар за демократите.

Демократи и предградия: Предградията в цялата страна изиграха дълъг път, за да помогнат на демократите да избегнат значителен червен прилив. Републиканците все още може да спечелят Камарата, но ако изборите през 2022 г. са червена вълна, това вероятно ще дойде чрез победи в предградията, които все още не са се материализирали. Републиканците имаха някои победи в предградията – CNN прогнозира Брандън Огълс като победител в квартал около Нешвил, Том Кийн младши в крайградски квартал на Ню Джърси и Рич Маккормик в район, който включва северните предградия на Атланта – но това бяха техните загуби. Републиканската партия говори много за размера на вълната.

READ  Хонконг вдига ембаргото, за да облекчи тежките операции на COVID от април

Разделеното решение на Вирджиния дава ранни сигнали: Три състезания за Камарата на представителите във Вирджиния, контролирани от демократите, бяха широко възприети като ранен предупредителен сигнал за резултатите от нощта. Демократите спечелиха два окръга във Вирджиния през 2020 г. CNN прогнозира, че демократът Дженифър Уекстън е спечелила преизбирането си в 10-ти окръг на Вирджиния. В още по-конкурентна надпревара представителят на CNN Абигейл Спанбъргър спечели преизбиране в 7-ми окръг на Вирджиния. Но демократите загубиха в югоизточна Вирджиния, републикански щат, където сенаторът. CNN прогнозира, че Джен Гикенс ще победи представителката на демократите Илейн Лурия.

Друг член на комисията от 6 януари загуби: Лурия, член на Камарата на представителите, разследваща нападението на 6 януари срещу Капитолия, загуби мястото си във Вирджиния Бийч, прогнозира CNN. Той победи бившия представител на Републиканската партия Скот Тейлър през 2018 и 2020 г. Но преразпределянето се оказа донякъде печелившо за републиканците: Байдън прехвърли предишната версия с 5 пункта и щеше да загуби новия район с 2 пункта.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис говори пред поддръжници на предизборна вечеря във вторник, 8 ноември, в Тампа.
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис говори пред поддръжници на предизборна вечеря във вторник, 8 ноември, в Тампа. (Марко Бело/Ройтерс)

ДеСантис и 2024 г.: Във Флорида губернаторът Рон ДеСантис водеше доминираща партия на републиканците във Флорида – постигайки исторически вот на демократична територия, за да победи представителя на Демократическата партия Чарли Крист. ДеСантис води с близо 20 процентни пункта при 92% от преброените гласове, а сенаторът води със 17 пункта. Лесните победи на Марко Рубио бяха достатъчни, за да хвърлят съмнение върху статута на Флорида като национален лидер.

GOP печели с латиноамериканците във Флорида: Републиканците се надяваха да надградят навлизането на Тръмп сред латиноамериканските гласоподаватели през 2020 г., тенденция, която може да промени политическия пейзаж в много щати, ако продължи. Имаше силен ранен сигнал, че Републиканската партия продължава да печели в окръг Маями-Дейд, който има голямо кубинско население. Но ще мине известно време, преди да разберем напълно дали тези печалби на GOP ще се запазят извън Флорида.

READ  Сиксъри, хвърлени от Раптърс за победата 131-111 в мач 1

Победа за правата на аборт: В Мичиган губернаторът демократ Гретхен Уитмър, която изгради кампанията си за преизбиране на успешните си усилия да блокира прилагането на държавния закон от 1931 г., забраняващ абортите, победи републиканския претендент Тюдор Диксън, който водеше кампания върху културните войни. Избирателите в Мичиган отмениха този закон от 1931 г. и одобриха подкрепена от Уитмър поправка към конституцията на щата, гарантираща правата на аборт. Гласоподавателите в Калифорния и Върмонт дадоха зелена светлина на конституционните поправки за включване на правата за аборт.

Първа нощ: Нагоре и надолу в бюлетината, в червени и сини щати, кандидатите от двете партии празнуват рекордни победи.. Прочетете за някои от тях Тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.