Новият вариант на мутант XE Omigron може да е най-разпространеният covid – времева линия

CDC обяви BA.2 тази седмица Омигрон Вариант, той е с 30% по-проводим от оригиналния щам BA.1 Omigron – Доминира В подредени нови случаи Обединените нации. Удивителното покачване на вариация, която беше ниска 1% от всички редове Съвсем наскоро януари. Но тъй като американците чуват за BA.2, нов, по-разпространен вариант вече е във възход.

Всъщност бяха популяризирани три нови варианта. Наскоро публикувана стъпка Докладвай От Агенцията за здравни услуги на Обединеното кралство и XD, и XF се наричат ​​Delta и BA.1 или така „Делтакрон„Щамове, за това се говори За месеци Но не проникна значително в нито една страна.

XD присъства в много европейски страни, но не е открит в Обединеното кралство, се казва в доклада. XF формира малък клъстер в Обединеното кралство, но не е открит там от 15 февруари. Най-тревожният вариант беше наречен XE.

Подобно на другите две нови пристигания, XE е възстановяващ щам, което означава, че е съставен от два различни варианта от предишния. Но това не е делтакроново съединение. Всъщност XE се състои от оригиналния Omicron (BA.1) и по-новият Omicron (BA.2), който е заловен в САЩ.

Публикувано от Световната здравна организация Декларация С някои първоначални констатации от вчера.

„Възстановяването на XE беше открито за първи път в Обединеното кралство на 19 януари и бяха съобщени и потвърдени> 600 реда.“ КОЙ документ. „Първоначалните оценки показват சமூக 10% предимство за социален растеж в сравнение с BA.2, въпреки че това откритие изисква допълнително потвърждение.“

По-нататъшното потвърждение става все по-трудно от ден на ден, Според СЗО, Така нареченото „скорошно значително намаляване на тестовете за SARS-CoV-2 от няколко държави-членки“ тази седмица. Данните постепенно стават по-малко представителни, отнемащи по-малко време и по-малко надеждни. Това пречи на колективната ни способност да наблюдаваме къде е вирусът, как се разпространява и как се развива: информация и анализ, които са от решаващо значение за ефективно прекратяване на острата фаза на инфекцията.

READ  Актьорът Филип Бейкър Хол, известен най-вече с „Магнолия“ и „Шонфийлд“, почина на 90-годишна възраст. Филмът

Миналата седмица Описание Докладът на СЗО на Агенцията за здравни услуги на Обединеното кралство засилва някои от твърденията и призовава за предпазливост при вземането на решения. Една разлика между двата документа е, че данните и анализите на СЗО изглеждат много скорошни.

От конференцията на HSA в Обединеното кралство:

XE показва доказателства за социално разпръскване в Обединеното кралство, въпреки че е по-малко от 1% от общия брой случаи. Първоначалните темпове на растеж на XE не се различават значително от BA.2, но използвайки последните данни до 16 март 2022 г., XE има темп на растеж от 9,8% спрямо BA.2. Тъй като са добавени нови данни, тази оценка е непоследователна и вече не може да се тълкува като оценка на ползата от растежа за преструктурирането. Числата бяха твърде малки, за да бъдат анализирани по отношение на региона за възстановяване на XE.

Ясно е, че XE представлява само малка част от случаите в световен мащаб. Това може да се промени, тъй като XE се счита за 10% по-проводим от вече силно проводимия BA.2. Това означава, че може да бъде приблизително 43% по-проводим от оригиналния Omigron варварски Глобална миналата зима.

Но нова вълна от инфекции не дойде от сега доминиращия BA.2, въпреки че ограниченията бяха облекчени. Така че, ако тенденцията на XE е по-висока от BA.2, тя ще бъде същата. Времето – и доброто проследяване – само ще покаже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.