Новини за Тръмп днес: Сътрудници изтекоха възможна дата за обявяване на президентската кампания през 2024 г

„Пригответе се“: Тръмп казва, че ще се кандидатира отново за президент през 2024 г

След като Доналд Тръмп каза на митинг в Сиукс Сити, Айова, че иска да се кандидатира за президент през 2024 г., множество медии съобщават, че 14 ноември е датата, на която неговите помощници трябва да обявят нова кампания.

„Ще го направя отново, за да направя страната ни успешна, безопасна и славна“, каза г-н Тръмп на митинг снощи. „Пригответе се, това е всичко, което ви казвам – много скоро. Бъди готов.“

Все още не е взето окончателно решение за момента на обявяването, но г-н Тръмп усилено го преследва повече от година.

Освен това служители на Министерството на правосъдието обсъдиха потенциалната необходимост от специален адвокат за изслушванията на документите от 6 януари и Мар-а-Лаго, тъй като кандидатурата на Тръмп през 2024 г. изглежда възможна, съобщи CNN. След частичните избори се очаква бурна активност.

Междувременно съдията, който разглежда делото за измама на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс срещу организацията Тръмп и семейството на Тръмп, ще наблюдава независима фирма за монитори, ограничавайки способността й да извършва бизнес.

1667638800

Тръмп опровергава митовете, включени в републиканския доклад за съдия, DOJ и ФБР

Густав Гландер5 ноември 2022 г. 09:00 ч

1667635200

Медиите се подготвят за изборите през 2022 г., като се фокусират върху демократичните въпроси

Телевизионен репортер, назначен да отговаря за „въпросите на демокрацията“, щеше да прекарва спокойно време на снимачната площадка в изборната нощ, като от време на време говореше за повредени машини за гласуване в една или две избирателни секции.

Не е така през 2022 г.

Между суфражетки и заплахи за правото на глас, новинарските организации натиснаха пулса. То ще продължи следващия вторник, като ще се оформи с планове за покритие за междинните изпити.

Новини на CBS Той ще има първото си „демокрационно бюро“, за да види как правоприлагащите органи се справят с тези проблеми и заплахи. Новини на NBC„Звеното за наблюдение на вота“ разглежда сигурността на изборите и дезинформацията. ABC News определи екип от Дон Ейбрамс, Пиер Томас, Тери Моран и Кейт Шоу за заглавието.

READ  Неочакваното предложение на Полин разтърси Аляска

Дискусионните групи, имащи предвид общественото подозрение към журналистите, обещават прозрачност в собствените си операции.

„Тъй като има определена кампания за дезинформация, има опит да се посее объркване, едно от най-важните неща, които можем да направим, е да се придържаме към фактите“, каза водещата на CBS Нора О’Донъл.

Следвайки прецедента, създаден от междинните изпити през 2018 г., телевизионните мрежи ще отделят всичките си графици в най-гледаното време, за да проследят действието. CNN, Fox News Channel и MSNBC ще имат покритие от стена до стена. Има много онлайн опции за тези, които не го правят на екрана.

Очаквайте изненади. Проучванията преди изборите създават възпламенителна нощ, с контрол върху Камарата на представителите и Сената и продължаващия въпрос дали някой политик ще вземе примера на Доналд Тръмп от 2020 г. и няма да приеме резултатите.

Густав.Гландер5 ноември 2022 г. 08:00 ч

1667631600

Помощникът на Тръмп се явява пред голямото жури на Мар-а-Лаго

Бивш помощник на президента Доналд Тръмп Тръмп се яви пред голямо федерално жури, след като показанията му бяха освободени, според лице, запознато с въпроса.

Каш Пател Той се появи в четвъртък, след като Министерството на правосъдието се съгласи да го освободи от наказателно преследване за неговите показания и федерален съдия във Вашингтон нареди те да бъдат запечатани.

Той се позова на правото си от Петата поправка срещу самоуличаване по време на явяването си пред голямото жури, но Министерство на правосъдието — изрично признавайки важността му като свидетел — по-късно му предоставя имунитет, който ще го предпази от използването на неговите показания срещу него.

Министерството на правосъдието провежда криминално разследване на откриването на секретни документи, иззети при нападение на ФБР в имотите на Тръмп във Флорида. Мар-а-Лаго, Август. На 8-ми. По време на това търсене ФБР премахна повече от 100 документа с класификационни маркировки. Петнадесет кутии с документи, открити през януари от Националната администрация за архиви и досиета, както и три дузини класифицирани документи, бяха предадени на следователите през юни.

READ  Тайните войни и династията Конг

Ерик Тъкър, Асошиейтед прес5 ноември 2022 г. 07:00 ч

1667628000

Професор от Джорджия казва, че поддръжниците на Тръмп го наричат ​​„носител на светлина“

Густав Гландер5 ноември 2022 г. 06:00 ч

1667624400

Агенти от тайните служби интервюираха Тръмп в кола на 6 януари от комисия за подбор

Густав Гландер5 ноември 2022 г. 05:00 ч

1667620860

Центърът Картър ще наблюдава изборите в САЩ за първи път в отговор на нарастващите заплахи за демокрацията

The демокрация Система за стимулиране, създадена от бившия президент Джими Картър Тази година ще бъде първият път, когато изборите в САЩ ще бъдат наблюдавани Средна възраст.

Центърът Картър е наблюдавал повече от 110 избори в Близкия изток, Африка, Латинска Америка и Азия от 1989 г. насам като част от усилията за насърчаване на демокрацията по света. Но подобни дейности никога не са били извършвани в Америка преди.

Тази година обаче Джорджия, Мичиган и Аризона ще изпратят наблюдатели в три щата – всеки с различна мисия, но с общата цел да се изгради доверие в почтеността на процеса на гласуване.

Дейвид Карол, директор на Програмата за демокрация на Центъра, каза The Independent Този ход „признава, че заплахите за демократичните институции и норми са по-големи в Съединените щати, отколкото в много страни по света“.

„Освен това заслужава голямото внимание и приоритет на групи като нас, които работят за зачитане на демокрацията и демократичните принципи“, добави той.

Ричард Хол5 ноември 2022 г. 04:01 ч

1667617254

Бивш републиканец разкритикува GOP: „Не мога да продължа да подкрепям партия, която променя изборите“

Густав Гландер5 ноември 2022 г. 03:00 ч

1667613654

Лора Кели от Канзас е единственият губернатор демократ, който се кандидатира за преизбиране в щат, който Тръмп спечели

И двете големи партии казват Канзас Губернаторската надпревара е в последните си дни от политиката за абортите, изправяйки бившия републикански губернатор Сам Браунбек срещу отдавна предпочитан независим консервативен кандидат и създавайки по-трудна от очакваното надпревара в републиканския щат.

демокрация Настоящият губернатор Лора Кели Единственият американски губернатор демократ, който се кандидатира за преизбиране в щат, управляван от бивш президент, трябва да бъде в отбрана. Доналд Тръмп През 2020г. Но решителното гласуване в целия щат през август, потвърждаващо правата на абортите, насърчи демократите и умерените и увеличи шансовете на Кели да удържи гласовете, които бяха от решаващо значение за победата му преди четири години.

READ  NFL Draft: Seattle Seahawks 2021 Untrapped Free Agent Signature Tracker

Претендентът на Републиканската партия Дерек Шмид се надява да се възползва от разочарованието на избирателите от инфлацията и престъпността. Кели почиваше до голяма степен на новината, че Канзас се е върнал финансово здрав след минали проблеми с бюджета, като Шмид е свързан с Браунбек като ключов политически съюзник.

„По-уверена съм от всякога“, каза бившият председател на Демократическата партия на Канзас и бивш кмет на Топека Джоан Вагнън.

Шмид, три мандата главен прокурор на щата, приключва кампанията си срещу нападението с митинги „Канзас може по-добре“ в целия щат. Kelly Fellows закриха с турнето „Back On Track, Can’t Go Back“.

Джон Хана, Асошиейтед прес5 ноември 2022 г. 02:00 ч

1667610054

Ако Тръмп се кандидатира за преизбиране, Министерството на правосъдието може да назначи специален адвокат, според доклада

The Министерство на правосъдието Съобщава се, че обмисля назначаването на специален адвокат, който да наблюдава разследванията Доналд Тръмп След като президентът се кандидатира отново през 2024 г.

Г-н Тръмп е категоричен, че ще се опита да го защити републиканска партия Отново президентската номинация, третата седмица на ноември се смяташе за възможна дата за стартиране на кампанията му. Според CNN.

Съобщава се, че Министерството на правосъдието не е взело решение относно необходимостта от специален адвокат в безпрецедентния случай на решение за наказателно преследване на бивш президент и активен кандидат.

Източници казаха на новинарската мрежа, че служителите са обсъдили как специален адвокат ще защити Министерството на правосъдието срещу твърдения, че администрацията на Байдън е работила срещу политически съперник по време на изборния цикъл.

Министерството на правосъдието спази традицията да върви тихо в седмиците преди междинните избори на 8 ноември.

Греъм Маси5 ноември 2022 г. 01:00 ч

1667606454

Клинтън твърди, че министърът на труда Доналд Тръмп не може да се кандидатира за преизбиране, защото е „бунтовник“

Густав Гландер5 ноември 2022 г. 00:00 ч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.