Новини за горещи вълни в Обединеното кралство и Европа: Актуализации на живо

дълг…Брайс Лоренцо/EPA, чрез Shutterstock

Екстремната гореща вълна, обхващаща Испания и Португалия, е последното подобно събитие, което се разпространява на север и изток в Западна Европа, която сега изпитва опасно горещо време всяко лято. Тази година някои части от региона бяха засегнати от екстремни горещини още преди настъпването на лятото.

Глобалното затопляне влоши горещите вълни в Европа и другаде поради основната причина, че те започват от почти нулеви изходни температури. От края на 19-ти век, когато започнаха широко разпространени емисии на въглероден диоксид, улавящ топлината, средните глобални температури са се увеличили с около 1,1 градуса по Целзий (около 2 градуса по Фаренхайт).

Но освен това основно затопляне, други механизми могат да доведат до горещи вълни. В момента зона с ниско налягане над Южна Европа изтегля топъл въздух на север от Сахара. Тази област с ниско налягане се очаква да се премести на север и изток, носейки топъл въздух към Франция и Великобритания и части от Централна Европа.

Скорошно проучване потвърждава, че през последните четири десетилетия, това, което изследователите наричат ​​горещи точки на горещи вълни, се увеличават по честота и обща интензивност (дефинирана като топлина над определен праг) на събитията.

Проучването установи, че промените в честотата и интензивността се случват по-бързо в Европа, отколкото в много други части на света – включително друга гореща точка, западните Съединени щати.

READ  Брус Уилис се оттегля от актьорството, след като му поставиха диагноза афазия - Hollywood Reporter

The уча, Публикувано този месец в Nature Communications, атмосферната циркулация, особено позицията на струйния поток на средна ширина, допринесе за ускоряването на горещата вълна над Западна Европа.

Струйният поток е река от бърз вятър от запад-изток в горните слоеве на атмосферата. Понякога се разделят на две. Между северната и южната страна на струйния поток могат да се образуват топлинни вълни в зони със слаб въздух и въздух с високо налягане.

Тези събития на „двойни струи“ се увеличават по честота и продължават по-дълго и изследователите приписват тези промени на промените в горещите вълни.

Не е ясно какво причинява разделянето на струйния поток, каза Ефи Руси, старши учен в Потсдамския институт за изследване на климата в Германия и водещ автор на изследването. Блокиращите високи стойности могат да се образуват сами и да причинят разделяне на струйната струя“ или обратното, струйната струя се разделя по други причини, което позволява образуването на блокиране.

„Не знаем точно какъв е спусъкът“, добави д-р Раузи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.