Новата мишка и клавиатура на Logitech предлагат съответно по-тихи щракания и повече часовници

Най-новите компютърни компоненти на Logitech осигуряват по-тих или по-интуитивен начин за използване на вашия компютър, в зависимост от вашите предпочитания. Новият MX Master 3S е малка актуализация на съществуващите Мишка MX Master 3 Тихо щракване с мишката и високочувствителен сензор. Междувременно MX Mechanical и MX Mechanical Mini са чифт клавиатури, чиито механични превключватели трябва да бъдат сменени, така че да са по-тактилни (ако малко по-силни), отколкото вече са. Устройства с MX ключове. MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S ще бъдат доставени този месец за $169.99, $149.99 и $99 съответно.

MX Master 3S е устройство, което изглежда много подобно на MX Master 3 и е модифицирано в съответствие с Logitech. Има агресивно издълбан дизайн на дясната ръка, чифт колела за превъртане (едното нагоре/надолу, другото наляво/надясно) и бутоните с палец и трите. Големите промени са, че сега използва сензор с 8 000 DPI, спрямо 4 000 последния път, а левият и десният бутон на мишката вече са значително по-тихи – 90 процента, според Logitech. Все още има тактилна помпа, когато щракнете с мишката, но тя е по-деактивирана от превключвателя MX Blue при натискане на Cherry MX Brown.

Щракнете върху.
Изображение: Logitech

Часовник.
Изображение: Logitech

Въпреки сензора с висока разделителна способност, това е мишка, която е насочена повече към работа в офиса и производителност, отколкото за игри с относително ниска честота на гласуване от 125Hz. За разлика от тях, игралните мишки обикновено гласуват понякога при 1000Hz или 8000Hz.

Logitech твърди, че сензорът с висок DPI на MX Master 3S трябва да помогне на хората да използват дисплеи с по-висока разделителна способност като 4K и 8K на своите компютри, докато тихото щракане е от полза за всеки, който използва мишката в обща офисна обстановка. Лично аз харесвам докосването на силно щракане, но виждам аргумента на Logitech. MX Master 3S ще замени MX Master 3 в линията на мишката на Logitech, но тези, които обичат силни щракания с мишката, ще трябва да действат бързо, за да ги хванат, преди някой от по-старите модели да изчезне.

Докато MX Master 3S е насочен към потребители, които предпочитат тишината пред докосването, по-новите механични клавиатури MX правят точно обратното. Преди това фокусираните върху производителността клавиатури от серията MX на Logitech – MX Keys и MX Keys Mini – включваха тихи, плавни клавиши в стил лаптоп. Но MX Mechanical, който се продава с MX клавиши на линията, използва механични превключватели на Logitech.

По-конкретно, те използват превключвателите Choc V2 на Kailh, а наличните стилове включват тактилни тихи кафяви превключватели, Click Blues и Linear Reds. Тези превключватели са с нисък профил, така че нямат дългото пътуване на превключвателите Cherry MX с пълна височина. Ако сте запознати с изживяването при писане на клавиатурата на лаптопа, трябва да се чувствате като у дома си тук. Въпреки че са с нисък профил, те идват с някои предимства на механичните превключватели, включително по-голяма тактилна чувствителност и по-голяма надеждност.

И двете клавиатури са безжични и тук запазената марка на Logitech дълъг живот на батерията е с пълна сила. Включването на подсветката на клавиатурата ви дава 15 дни живот на батерията или до 10 месеца, когато я изключите. Клавиатурата е оборудвана със сензори, така че можете да включите подсветката й, когато ръцете ви са наблизо, а USB-C портът се справя с презареждането, когато мощността е слаба. И клавиатурата, и мишката могат да запомнят трите устройства, към които са свързани (те могат да се свързват чрез Bluetooth или включен USB безжичен адаптер) и да превключват между тях с натискане на бутон.

Използвах MX Mechanical Mini и MX Master 3S през последните два дни и досега бях впечатлен и от двете като инструменти за офис производство. Ясно е, че и двете не са високопроизводително игрово съвършенство, а по-скоро опция за засилване от стандартните клавиатури и мишки, които много работници използват в своите офиси и домове. Очаквайте пълните ми мисли този уикенд.

READ  Dow пада с повече от 500 пункта, Nasdaq пада с 3%, докато Apple се срива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.