Никол достига сушата във Флорида като ураган с буря, силни ветрове, наводнения и дъжд

  • Никол достигна Флорида рано сутринта в четвъртък като ураган.
  • Предупреждения за урагани, бури и тропически бури са издадени за Флорида, Джорджия и Южна Каролина.
  • По югоизточното крайбрежие се очакват крайбрежни наводнения, силни ветрове, проливни дъждове и циклони.
  • Възможни са наводнения, силни ветрове и няколко торнада на изток късно в петък до ранните часове на събота.

Никол достигна сушата като ураган рано сутринта в четвъртък във Флорида, но въздействието му ще продължи да засяга други части на Югоизтока и Средния Атлантик и Средния Атлантик, включително продължителни крайбрежни наводнения, ерозия на плажа, силни ветрове, приливи и отливи, обилни валежи и торнадо. Североизток до края на работната седмица.

Центърът на Никол достигна сушата южно от Веро Бийч, Флорида в 3 часа сутринта EST. Имаше максимални постоянни ветрове от 75 mph, което прави Никол ураган от категория 1.

Сега, когато Никол е навътре в сушата, тя отново отслабна в тропическа буря.

Това е Никол Ураганът от четвърти ноември ще достигне континенталната част на Съединените щати Първият запис, който прави това от 37 години, сред записите, датиращи от средата на 19 век.

Актуално състояние

Радарът показва ивици проливен дъжд в Северна и Централна Флорида тази сутрин.

(Освен това: Актуализации на живо | Снимки)

Снимка

Голямото вятърно поле на Никол е тропически бурен вятър (39 mph или по-висок), който се разпространява добре на запад, север и изток от този център, включително части от Флорида, Джорджия и Южна Каролина, според проучването на Националния център за урагани по-долу . .

Пориви на вятъра от 70 мили в час или повече са докладвани по атлантическото крайбрежие на Флорида, включително Плая Линда Бийч (73 мили в час), Кейп Канаверал (71 мили в час) и Мелбърн (70 мили в час).

Снимка

Аларми и часовници

Всички предупреждения за урагани бяха отменени, тъй като Никол отслабна до тропическа буря.

Предупрежденията за тропически бури са в сила за Южна, Централна и Северна Флорида, Южна Джорджия и широка ивица от низините на Южна Каролина.

Предупреждения за тропически бури има за Орландо, Флорида, Форт Майерс, Тампа и Талахаси, Савана, Джорджия и Чарлстън, Южна Каролина.

Предупреждението за буря е в сила от входа на Юпитер, Флорида до окръг Глин, Джорджия, от Джорджтаун до част от река Сейнт Джонс в североизточна Флорида, северно от Джаксънвил Бийч, където се слива с Атлантическия океан и част. От крайбрежието на Мексиканския залив на Флорида на север от окръг Паско до окръг Вакула. Това означава, че се очакват опасни, животозастрашаващи водни вълни в крайбрежните райони.

Снимка

Прогнозиране на въздействията

Прогнозите са, че Никол ще отслабне още днес, тъй като се движи на северозапад над Флорида.

Студен фронт ще се засили, когато бурята се обърне на североизток над югоизточните щати в петък. Останалата енергия и влага на Никол ще се комбинират с този студен фронт, за да донесат проливен дъжд и силни ветрове на Източното крайбрежие до събота.

Снимка

Текуща позиция, прогнозен път

(Защрихованата в червено област показва възможната траектория на центъра на тропическия циклон. Трябва да се отбележи, че въздействията на всеки тропически циклон (особено проливен дъжд, високи приливи, крайбрежни наводнения, ветрове) обикновено се простират отвъд прогнозираната траектория.

По-долу е разбивка на това какво да очаквате от Никол. Не забравяйте, че големият размер на Никол означава, че въздействията му се разпространяват далеч от центъра, пристигат по-рано и продължават по-дълго, отколкото преминавайки през центъра.

Буря, крайбрежни наводнения, ерозия на плажа

Продължаващите ветрове на сушата ще доведат до крайбрежни наводнения по части от югоизточното крайбрежие от Флорида до Каролина в четвъртък или някои райони в петък.

По-долу е показана прогнозата на Националния център за урагани за пиково вълнение на бурята, ако се случи по време на прилив.

Очакват се крайбрежни наводнения и вълни, надигащи се върху притока на бурята по източното крайбрежие на Флорида и части от крайбрежието на Джорджия, причинявайки голяма ерозия на плажа и някои щети на инфраструктурата. Това е особено така Източната част на Флорида пострада от урагана Иън В края на септември.

Някои умерени до големи крайбрежни наводнения са възможни на север до Южна Каролина, включително Чарлстън, където крайбрежните наводнения се очаква да достигнат своя връх с прилив в средата на сутринта в четвъртък. Възможни са широко разпространени улични наводнения в града по време на това много силно вълнение.

Изключение от тази обща ситуация би била част от крайбрежието на Персийския залив на западна Флорида.

Вълните ще започнат много по-ниски от нормалното заради морския бриз.

Но късно в четвъртък, Скоро нивото на водата може да се повиши Ветровете се изместват на брега, докато центърът на Никол се премества на север. Някои крайбрежни наводнения и бурни вълни може да достигнат своя връх в четвъртък вечерта в районите, показани на картата по-долу, но може да продължат до петък.

Снимка
(Прогноза за пиков прилив на буря от NHC, ако приливът настъпи при прилив.)

ветрове

Ветровете със сила на тропическа буря (39 mph или повече) ще се развият в голяма част от полуостров Флорида в четвъртък.

Очаква се тези силни ветрове да спрат тока и дърветата, особено близо до брега.

Снимка

Въпреки че Никол отслабна, все още са възможни силни ветрове в части от Джорджия, Каролини и Вирджиния до петък.

Остатъчният студен фронт на Никол и силната струйна енергия ще донесат силни ветрове от петък през нощта до събота сутринта на североизток, покрай полуостров Делмарва и залива Чесапийк на север до Нова Англия, особено близо до брега.

Тези ветрове могат да причинят щети по дърветата и прекъсване на електрозахранването от петък до събота.

Валежи

Проливен дъжд вече пристигна във Флорида и до петък ще се разпространи на север в Джорджия и Каролина.

Обилни валежи се очакват в части от централна и северна Флорида, включително някои райони, наводнени от дъждовете на урагана Иън.

Части от река Сейнт Джонс все още са над етапа на наводнение след дъждовете на Ян преди шест седмици. Според NWS бавно падащата река Сейнт Джонс бавно ще се покачва през последните седмици след йон, след което постоянните нива ще се променят над етапа на наводнение след дъждовете на Никол.

Предвижда се и наводнение на някои малки реки спокойствие И Малка морска крава Реките в западна Флорида претърпяха големи наводнения по време на Йоан. Но този потоп няма да бъде близо до потопа на Йон.

Влагата на Никол ще се комбинира с приближаващия студен фронт, за да донесе дъжд в Апалачите, Средния Атлантик и Североизтока от петък до събота.

Възможни са 1 до 5 инча дъжд от части от Южна Флорида до Каролини, Джорджия, Средния Атлантик и Североизток.

Това може да доведе до локализирани внезапни наводнения и някои речни наводнения, особено в Апалачите и прилежащите подножия и североизток.

Снимка

Циклон

Както при повечето падащи на сушата бури, няколко изолирани торнада и разрушителни гръмотевични бури са възможни по време на валежите на Никол от четвъртък до петък.

Проверете часа тук.

– Четвъртък срещу четвъртък през нощта: Североизточна Флорида, Югоизточна Джорджия, Централна и крайбрежна Южна Каролина и Южна Северна Каролина.

-Петък-петък през нощта: Централна и Източна Каролина до Средния Атлантик.

Резюме на бурята досега

Никол се засили в ураган в сряда вечерта, когато достигна сушата над Гранд Бахама. Поривите на вятъра достигнаха 61 mph на острова в сряда вечерта.

Големи, бушуващи вълни и крайбрежни наводнения засягат голяма част от югоизточното крайбрежие. Нивата на водата се покачиха Около 2 фута над нормалното Сряда сутрин по атлантическото крайбрежие на Флорида с прилив.

Съобщава се за наводнения в домове и някои улици на остров Анастасия близо до Сейнт Августин. Уест Палм Бийч, сряда. Буря предизвика пробив в морето в окръг Сейнт Луси близо до Дженсън Бийч. Ерозия на плажа подкопа структура И Ядох на паркинга на хотела Дейтона Бийч на плажа.

Наводнението от бурята беше заснето на видео в сряда сутринта Марш ХарбърОстрови Абако, Бахамски острови, ударени от урагана Дориан през 2019 г. Поривите на вятъра достигнаха 60 мили в час в Hope Town, според метеорологичния отдел на Бахамите.

Високият прилив причини леки улични наводнения в Чарлстън, Южна Каролина в сряда сутринта.

Проверете отново с нас на weather.com за важни актуализации относно Никол.

Основната журналистическа мисия на Метеорологичния институт е да съобщава за новини за времето, околната среда и значението на науката в живота ни. Тази история не отразява непременно позицията на нашата компания майка, IBM.

READ  Директни съобщения: Русия окупира Украйна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.