Не пропускайте! Този уикенд е времето за съвпад планета-луна

Връзка Време! Това е изгледът на Северното полукълбо. Изгледът на южното полукълбо отдолу е още по-добър. На 27 и 28 март 2022 г. Луната, блестящата Венера и слабите Марс и Сатурн се сливат заедно в кръг от 8 градуса. Илюстрирано от Джон Джордин Кос.

27 и 28 март сутринта

В ранното сутрешно небе на 27 и 28 март 2022 г. можете да наваксате Три четвърти Луната преминава през три планети. Планетите са близки в една редица Връзки. Венера е най-ярката планета, с две слаби планети близо до нея, Сатурн отдолу и Марс на запад.

В неделя сутринта, 27 март, Луната се приближава до Марс в купола на небето. Тази сутрин луната ще бъде с около 25% по-ярка и движеща се Новолуние На 1 април.

Но сцената на 28 март е наистина зашеметяваща. Тогава Луната, брилянтната Венера и слабите Марс и Сатурн се събират заедно в кръг от 8 градуса на купола на небето. Тъй като е а Намаляваща луна, чиято мрежа е по-тънка от предишната сутрин, само около 16% светеща. Квартетът прави красива снимка. Ще получите по-добра картина, Изпратете ни го!

Забележка за потребителите на телескопи: слаба комета, 22P / Kopff27 и 28 март също са близо до планетите. Но при 11-то нивоИ на разсъмване имате нужда от вашия телескоп, за да го уловите, и от тъмното небе, и от изживяването да виждате тъмни обекти.

Време на свързване: планети и луна

Има планети Връзка Тази мартенска сутрин луната намалява. Освен това Венера и Сатурн се сближават на 29 март. Във всички тези комбинации, към времето, посочено по-долу, двата продукта са идентични. Десен бум (Като небесната дължина във въображаемата точка на небето около земята). Ето подробностите:

Вторник е 16 часа. Градуси На север от луната 3 UTC На 28 март
Венера е в 7-ми Градуси На север от луната 10 UTC На 28 март.
Сатурн е 4 Градуси На север от луната 12 UTC На 28 март.
Венера 2 Градуси Северно от Сатурн 13 UTC На 29 март.

Изглед от Южното полукълбо

Гледката от южното полукълбо е още по-добра, тъй като пътят на затъмнението се пресича под стръмен ъгъл спрямо хоризонта. Не само виждате Венера, Марс и Сатурн до луната, можете да видите и Юпитер преди изгрев слънце.

Венера отгоре, Марс и Сатурн, Юпитер близо до хоризонта, Луна вдясно.
Сутрешно небе на 28 март за тези, които гледат небето в Южното полукълбо. Ти си късметлия! Защото затъмнението – или пътят на слънцето, луната и планетите в нашето небе – образува стръмен ъгъл с хоризонта на зората през есенните утрини, а действията се извършват точно над изгрева, но не на една страна за хората. Северното полукълбо. Илюстриран от Джон Джордин Кос.

В крайна сметка: Комбинирайте сутрешните планети Венера, Марс и Сатурн, за да видите Луната в орбита на 27 и 28 март 2022 г. В южното полукълбо можете да видите и Юпитер.

Прочетете: Справочник за нощното небе на Земята за март-април 2022 г

READ  САЩ изпращат два военни кораба през Тайванския пролив, първият транзит след пътуването на Пелоси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.