Неочакваното предложение на Полин разтърси Аляска

Полин беше един от първоначалните популисти на Републиканската партия – подиграва се през 2008 г., когато Джон Маккейн я направи своя партньор, след което избута в периметъра на консервативната политика, дори непопулярна в родния му щат. Сега, след като Доналд Тръмп изля гнева си, той отново се кандидатира за публична длъжност, тествайки границите на рехабилитация на увреден политик в партия, която не приличаше на тази, на която той принадлежеше, когато за първи път избухна на националната сцена.

„Имаше спекулации, но бях изненадан“, каза Синтия Хенри, член на Републиканския национален комитет от Аляска. „Той определено ще бъде конкурент. Освен това… не знам как да го получа.

Хенри каза: „Той не е участвал активно в политиката, откакто се кандидатира за вицепрезидент и е бил губернатор. Тя не е участвала или никога не съм я виждал на събития.

В надпреварата за запълване на вакантното място в Камарата на покойния представител Дан Йънг, Пол нямаше хазарт. Въпреки че някога е била Радва се на високи оценки на общественото признание В Аляска репутацията му се влоши, след като подаде оставка като губернатор през 2009 г. – той се нарани и не се възстанови от това.

Евън Мур, дългогодишен социолог в Аляска в Alaska Survey Research, каза, че когато е тестван за позицията на Полин в Аляска през октомври, положителният му рейтинг е 31 процента.

„Нека си го кажем“, каза Мур в събота. „Тя е под вода от много, много години и това наистина започва с времето, когато си отиде.“

Мур каза: „Жителите на Аляска не бяха много впечатлени от това.“

READ  SF разкрива основната причина за изхвърлянето на данните за съседните избиратели

Полин, републикански стратег, запозната с кампанията в щата, „определено е фаворит, защото всички я познават“.

Стратегът обаче каза: „Хората все още го помнят как си тръгна… това не е забиване“.

Политическият пейзаж в Аляска – както във всяка прорепубликанска държава – може да е по-благоприятен за смазващата политика на Пол, отколкото през 2008 г. Тръмп – който победи Аляска с 10 процентни пункта през 2020 г. – с когото Полин разговаря миналата седмица. – сега е пълният център на GOP. Той Насърчен да се кандидатира в КонгресаИ ако той я одобри – и кампании за нея – това ще й помогне с републиканската база.

Съобщението за кампанията на Паулин се събра скоро след това и той все още събира група, казва един републикански стратег, който е добре запознат с инициативата. Но Майкъл Гласнър, дългогодишен политически стратег, е съветван от Пол, тогава главен помощник на Сен. Президентската кампания на Джон Маккейн през 2008 г. според двама републиканци, запознати с кампанията. След загубата на Маккейн, Гласнър стана Главен изпълнителен директор на Комитета за политически действия на Паулин Преди Тръмп служи в президентските си кампании през 2016 и 2020 г., с компанията си днес Спасете Америка на Тръмп участва в PAC.

Полин има глобално признание, дори и без Асоциацията на Тръмп – до 2020 г. Той се появи в „Mask Singer“ – и възможността за набиране на значителни суми пари онлайн от малки дарители в долари.

Майк Мадрид, републикански стратег, който е съосновател на програмата срещу Тръмп Линкълн, каза: „В много отношения това е доминиращата фракция на партията в ерата, която той въведе. Той представлява възхода на това движение в рамките на Републиканската партия. „

READ  Затъмнението в Калифорния спря на фона на „анормално топлинно събитие“

Съобщението на Полин вече пренасрочи състезанието след Йънг Представлява Аляска в Конгреса в продължение на 49 години. В събота, докато водеше кампания за възпоменателната служба на Young in English, съветникът на Ал Кайда го преследва като независим. Поражение в надпреварата в Сената в Аляска през 2020 гТя подготвяше апел за набиране на средства, който да бъде изпратен в неделя, озаглавен „Сара Полин“.

За разлика от други „страшни имейли“, стратегът каза: „Това е вярно: Сара Полин се кандидатира за Конгреса“.

Полин се присъединява към огромно поле Има 51 кандидати, които се борят за Young, Включително няколко държавни законодатели. Но името на Полин не е никой друг, който се състезава, и с надпреварата за Сенат и губернатор, които се състезават в Съединените щати, Аляска е готова да привлече повече внимание в междинните кампании. Още преди мястото на Камарата на представителите да се отвори, Тръмп и неговите съюзници бяха силно свързани с бившия президент в Аляска. И лидерите на държавните партии – След като Мурковски гласува за виновен Тръмп след обвинителен акт срещу Тръмп миналата година, републиканската партия сен. Лиза Мурковски подкрепи основно предизвикателство.

Не е ясно какъв ефект може да има кандидатурата на Полин върху надпреварата за Сената. Но изглежда, че Мурковски има полза от преминаването към общите избори, но не на закрити първични избори, а на общопартийни първични избори в щата – първите четири места. Ако успешното подтикване на Пол да напусне в голям брой републиканци, свързани с Тръмп, това може да навреди на Мърковски и да помогне на подкрепяния от Тръмп съперник Кели Шибака.

READ  Резултати на живо от Masters: Tigers Study Through Seven, плюс анализ и актуализации

Суровото осъждане на Полин на медиите и реториката срещу истаблишмънта ще го накара да се съобрази напълно с мейнстрийма на партия, създадена от Тръмп.

„Нека ви кажа едно нещо за Аляска: те правят емблематични политици. Това е един вид дива, груба и разпадаща се територия и ще получите същата ДНК нишка от политиците, които я правят“, каза Шон Уолш, републикански стратег, който е работил за Рейгън и Джордж Буш-старши в Белия дом. Вероятно говори с много хора в провинцията в Мейн и Ню Хемпшир.

С други думи, медиите ще обърнат внимание. На живо в събота вечер, тази Ден на полето с Пол„Трябва да танцувам на улицата.“

Коментирайки съобщението на Полин, Уолш каза: „Всеки е победител“.

Даниел Липман допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.