Настоятелно призовава потребителите да намалят потреблението на енергия от френските енергийни компании

На 25 февруари двойка щъркели гнездят на върха на високоволтови електропроводи пред комина на въглищната електроцентрала Electricite de France (EDF) във въглищната електроцентрала Cordemais в Буее, Франция. 2022. REUTERS / Стефан Махе

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

ПАРИЖ, 25 юни (Ройтерс) – Лидерите на големите енергийни компании във Франция в неделя призоваха хората и бизнеса незабавно да ограничат консумацията на енергия.

„За да върнем маневрата в релси, трябва да работим заедно, за да намалим потреблението си“, казаха изпълнителните директори на Engie. (ENGIE.PA)EDF (EDF.PA) И общо (TTEF.PA) Това се казва в отворено писмо, публикувано от седмичното списание Journal du Dimanche.

В писмото, подписано от Катрин Макгрегър от Engie, Жан-Бернар Леви от EDF и Патрик Пуян от TotalEnergies, се цитира рязък спад в износа на руски газ и по-ниско производство на електроенергия поради проблеми с поддръжката.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Премиерът Елизабет Борн заяви в четвъртък, че Франция се стреми да напълни своите газови хранилища до началото на есента. Газохранилищата в страната в момента са пълни с 59%.

Нахлуването на Русия в Украйна привлече вниманието към доверието на Европа в руския газ, което предизвика борба за намиране на алтернативни енергийни източници.

През март френските медии съобщиха, че правителството води преговори с TotalEnergies за увеличаване на възможностите си за получаване на LNG, след готовността на САЩ да увеличат доставките за Европа.

„Предприемането на действия скоро това лято ще ни позволи да бъдем по-добре подготвени за началото на следващата зима, особено за защита на нашите запаси от газ“, заявиха ръководителите на енергийната компания в писмото си, добавяйки, че усилията за намаляване на потреблението трябва да бъдат „незабавни. Колективни и масови „.

READ  Украйна призовава за демилитаризирана зона около обстрелваната АЕЦ

Те цитират собствените си усилия за откриване на нови източници на газ и изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) в северното пристанище на Льо Хавър.

Франция наскоро удължи механизма си за регулиране на цените на газа до края на годината. Първоначално планирано да работи до края на юни, системата ще смекчи ефектите от нарастващите цени на енергията върху покупателната способност на потребителите.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Доклад от Никълъс Делем, Бенджамин Малет и Мимоза Спенсър Редактирано от Сандра Малър и Дейвид Гудман

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.