Най-малко 1 на 200 години внезапно наводнение в северозападна ГрузияCNN

Валежите в неделя бяха толкова обилни в части от северозападна Джорджия, че CNN Weather изчисли, че това се случва веднъж на 200 години.

„Части от окръзите Чатануга и Флойд са получили 10-13 инча и идва още дъжд. Тези количества са довели до катастрофални внезапни наводнения и извънредната ситуация от внезапни наводнения остава в сила за района“, каза офисът на Националната метеорологична служба в Атланта в неделя .

Метеорологичната служба каза, че 2 инча дъжд на час може да падне до неделя вечерта, като повече се очаква във вторник.

Поради „локално силни валежи“ и прогноза за допълнителни валежи, на Метеорологичен център „Умереният“ риск от силни валежи беше повишен до 3 от 4 от неделя следобед до понеделник рано сутринта.

Губернаторът на Джорджия Браян Кемп издаде извънредно положение в неделя следобед поради сериозни наводнения в окръзите Чатануга и Флойд. Според заповедта, ако на места падне метър дъжд, се очаква бързо покачване на реките.

„Предварителните оценки на окръжните агенции за управление на извънредни ситуации и Агенцията за управление на извънредни ситуации и вътрешна сигурност на Джорджия показват, че е необходима помощ в засегнатите окръзи“, се казва в заповедта.

Самървил, Лайърли и Джеймс Х. Райони, включително Floyd State Park, остават под предупреждение за внезапни наводнения за неделя.

„Това е особено опасна ситуация. Търсете по-високо място сега! Животозастрашаващи внезапни наводнения в нисководни пресичания, малки потоци и потоци, градски райони, магистрали, улици и канализации“, се казва в предупреждението на метеорологичната служба.

03 Внезапни наводнения в Грузия

С любезното съдействие на Дженифър Хърли

Дженифър Хърли, която притежава салон в центъра на Самървил, каза, че са й отнели часове, за да стигне до бизнеса си заради наводненията в центъра. Салонът му беше сред бизнесите, които заляха града.

Агенцията за управление на извънредни ситуации на окръг Чатануга предупреждава жителите, че е вероятно още дъжд и да не излизат навън.

„Очакваме поне 2 инча дъжд днес и молим всички да си останат вкъщи и да не пътуват, освен ако не е абсолютно необходимо“, казаха от агенцията. Facebook.

READ  МААЕ разследва руснаци, бягащи от Чернобил поради лъчева болест | Украйна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.