Наводнения в Южна Африка: Наводненията в Южна Африка убиват повече от 300, тъй като пътищата са разрушени и къщи.

Регионалното правителство заяви в туит, че трагедията е „един от най-мрачните моменти в историята на провинция Квазулу-Натал“.

„Присъединяваме се към семействата в траур за загубата на живот в резултат на проливните дъждове“, пише правителството. „Бихме искали да поздравим комитетите за управление на бедствия за тяхната неуморна работа при евакуацията на засегнатите общности.

В Квазулу-Натал беше наводнен, Включително крайбрежния град Дърбан. Пътищата доведоха до пукнатини и дълбоки пукнатини, а голям слой корабни контейнери падна в калната вода, показват снимки на информационната агенция.

Мост близо до Дърбан беше пометен, оставяйки хората блокирани от двете страни.

От понеделник в Квазулу-Натал вали проливен дъжд, който правителството на провинцията нарече „една от най-лошите метеорологични бури в историята на страната ни“. Изявление беше публикувано във Фейсбук.

„Проливните дъждове, които заляха земята ни през последните няколко дни, причиниха неописуеми опустошения и отприщиха огромни щети на живота и инфраструктурата“, се казва в съобщението.

По-късно правителството на провинцията заяви, че ще продължи да работи с националното правителство, за да гарантира предоставянето на помощ на всички засегнати.

Сифо Хломука, член на изпълнителния комитет по въпросите на съвместната личност и наследството в Квазулу-Натал, каза в Twitter във вторник, че евакуационните екипи работят в райони, които са преживели „свлачища, наводнения и структурно разрушаване на сгради и пътища“.

„Проливни дъждове повредиха електрическите връзки в много общини и технически екипи работят 24 часа в денонощието, за да възстановят електричеството“, добави Хломука.

Кметът Мксолиси Каунда каза пред репортери, че наводнените електроцентрали в тежко засегнатата община eThekwini са недостъпни, като водните връзки също са повредени.

Местното правителство е поискало частни и религиозни организации да съдействат в усилията за спешна помощ и е потърсило помощта на Националната гвардия на Южна Африка, за да осигури въздушна подкрепа, каза той.

Път и къща са силно повредени след проливни дъждове в Дърбан във вторник.

Екстремни метеорологични явления, последвани от проливни дъждове и наводнения в части от Южна Африка, с три тропически циклона и два тропически циклона за шест седмици от края на януари. Докладвани са 230 смъртни случая и 1 милион души са засегнати.

READ  Путин изрази съмнения относно украинската сделка за зърно и доставките на газ за Европа

Учени от проекта на Световната метеорологична агенция (WWA) – анализирайки как климатичната криза може да допринесе за сериозно метеорологично явление – откриха, че изменението на климата е направило тези събития още по-възможни.

„Отново виждаме как тези, които са по-малко отговорни за изменението на климата, са засегнати“, каза във вторник Фридрих Ото, член на WWA в Института за климатични промени и околна среда в Грантам в Лондонския Imperial College. Бури в Южна Африка.

Общност на остров Лагос е погълната от морето, докато нациите се борят кой ще плати за климатичната криза

„Богатите страни трябва да спазват задълженията си и да увеличат така необходимото финансиране за адаптация и да осигурят компенсация с компенсация за загуби и щети на жертвите на екстремни събития, предизвикани от изменението на климата“, добави той.

На конференцията COP27 в Шарм ел-Шейх, Египет през ноември, се очаква да бъде ключова точка в следващите международни преговори за климата.

Преди около 200 години учените предупредиха, че преди индустриализацията светът трябва да се опита да повиши глобалното затопляне до 1,5 градуса по Целзий над глобалното затопляне, за да предотврати някои необратими последици от изменението на климата. Земята вече е с 1,2 градуса по-топла.

В Югоизточна Африка се очаква температурите да се повишат с 2 градуса Честота и интензивност на проливни дъждове и наводненияИ увеличаване на интензивността на силните тропически циклони, което е свързано с по-големи валежи.

Ейми Касиди и Джордж Енгелс от CNN допринесоха за историята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.