Наводнения в Калифорния от урагана K, прогноза за опасен сърф

Остатъците от урагана K все още са на около ден от това да донесат значителни валежи в сухите части на Южна Калифорния и югозападна Аризона – но валежите може да се окажат нещо добро.

Синоптиците казват, че са възможни внезапни наводнения в района от петък до неделя. Във вътрешните планини на Южна Калифорния могат да паднат до 5 инча дъжд, което е изключително количество.

„Перспективите за значителни валежи в региона са високи“, каза Националната метеорологична служба каза в онлайн дискусия в четвъртък.

Останките от бурята може да донесат силни ветрове и опасни условия за сърф в крайбрежните райони на Южна Калифорния.

Очаква се ураган от категория 1 с постоянни ветрове от 85 mph, K да достигне западното централно крайбрежие на Долна Калифорния, Мексико в четвъртък вечерта. Очаква се бурята да отслабне до тропическа буря в петък.

Обвиняем Най-малко три смъртни случая в Долна КалифорнияK продължава да бъде основен производител на дъжд.

Очаква се бурята да падне от 6 до 10 инча дъжд над голяма част от полуострова, с местни количества до 15 инча. Близо до брега се очаква K да предизвика големи вълни и опасни разкъсващи течения, възможно е увреждащо вълнение на буря или покачване на океанските води над обикновено суха земя.

Предупрежденията за тропически бури са повдигнати по крайбрежието на Долна Калифорния, дори от източната му страна, разположена в Калифорнийския залив. Това е така, защото K е голям ураган; Ветровете със сила на тропическа буря (39 и повече мили в час) се простират на 230 мили от центъра му, докато ветровете със сила на ураган (74 и повече мили в час) се простират на 35 мили от центъра.

READ  Русия твърди, че е платила, за да избегне дълга

Ефекти върху американския югозапад

Докато се приближава до сухата Южна Калифорния, K се очаква допълнително да отслабне и да криволичи край мексиканския бряг. Ветровете от югозапад обаче ще влачат влагата на Кей в региона, като първо ще донесат облачност. Продължителна, рекордна гореща вълна.

Сухо, мокро, горещо: екстремната трифекта на Сакраменто

Останките от бурята ще донесат необичайна влага, която ще помогне за облекчаване на условията на суша в Южна Калифорния. Вече има някои гръмотевични бури, свързани с Кей Шумът започна близо до Ривърсайд, Калифорния. Носи изолиран силен дъжд и светкавици.

Въпреки че е необходим дъжд, Националната метеорологична служба предупреди, че пристигането на Кей няма да бъде без опасности.

„Въпреки тези положителни страни, получаването на твърде много дъжд наведнъж не е добро нещо, характеристика, по-често срещана при бавно движещите се тропически бури“, пише метеорологичната служба.

Циклоните се движат много бавно, което ги прави още по-опасни

Валежите, мярка за атмосферна влага, се очаква да надвишат 2 инча в части от Южна Калифорния късно в петък. Това е пет стандартни отклонения под нормата за региона по това време на годината, което означава, че е изключително рядко.

Внезапни наводнения са вероятни в тесни каньони в урбанизирани райони като Сан Диего, Палм Спрингс, Калифорния, и Юма, Аризона, където пожарите премахват растителността и изтичат по-бързо, отколкото водата може да попие. На земята.

Наблюдение на наводнения Повишаване беше вдигнато от централна Южна Калифорния до западна Аризона и метеорологичната служба постави голяма част от Южна Калифорния и нарастваща част от югозападна Аризона в зона с лек до умерен риск за внезапни наводнения от петък до събота сутрин.

READ  NFL предсезонна седмица 1 резултати, акценти, актуализации, график: Сам Хауъл използва ръка и крак за Chiefs

Повече от 2 инча дъжд са възможни в зоната, обхваната от наблюдението на наводненията, с 4 или 5 инча възможни по източните склонове на планините, като източните ветрове засилват валежите.

В Сан Диего се очаква инч или по-малко дъжд, предимно от петък до събота сутринта. Но да си на плажа носи уникална опасност. Метеорологичната служба предупреди за опасни течения и вълни от 3 до 6 фута, с пориви до 40 мили в час.

В Лос Анджелис метеорологичната служба прогнозира 0,25 до 0,75 инча дъжд, с 1 до 2 инча в планините източно от него, предимно през нощта от петък срещу събота.

Малко полезен дъжд може да достигне чак на север до южната долина Сан Хоакин, преди валежите постепенно да намалят в неделя.

Въпреки че K не е близо до сушата в Калифорния, в петък все пак ще донесе силни ветрове, които ще увеличат опасността от местни пожари. Ветровете може да надхвърлят 70 мили в час в планините Лагуна източно от Сан Диего, което може да помогне за подхранването на пламъци.

Гръмотевичните бури могат да донесат опасни мълнии от облак до земя, които могат да запалят горски пожари в региона – въпреки че дъждът от Кей ще помогне за потушаването на някои от тях.

K не е първата тропическа система, която засяга Калифорния, но подобни събития са изключително редки в щата. Те обикновено се образуват от останки от тропически бури и урагани, а не от директен удар като Кей.

READ  Иран обвини Салман Рушди и неговите поддръжници, че са го намушкали с нож

Никоя назована система не е достигнала сушата в Калифорния, въпреки неназована буря през 1939 г прекоси брега Около Лонг Бийч донесе условия за тропическа буря.

Най-забележителното сблъсък на Калифорния с тропическа система беше през 1976 г., когато тропическа буря, преди това офшорен ураган, навлезе в южна централна Калифорния от Мексико. Катлийн се отприщи Максималните валежи са около 15 инча, Държавна регистрация. предизвика буря Окотило, Калифорния, беше обвинен за тежките щети и 12 смъртни случая В Америка.

Джейсън Саменов допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.