Наводненията в Кентъки убиха 28 души, дъжд и бури връхлетяха региона

Коментирайте

Броят на загиналите от тежки наводнения в източен Кентъки нарасна до 28, включително няколко деца, и се очакват още жертви, тъй като екипите за търсене и спасяване обикалят от врата на врата, за да оценят щетите, каза губернаторът.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешер (Д) обяви последния брой на смъртните случаи в съобщение за новини в неделя вечерта.

„Оставаме фокусирани върху посрещането на непосредствените нужди от осигуряване на храна, вода и подслон на хилядите сънародници от Кентъки, разселени от това опустошително наводнение“, каза той в съобщението. „В същото време започнахме по дългия път към окончателното възстановяване.“

По-рано в неделя Бешер каза, че спасителните екипи продължават да търсят оцелели, тъй като дъждът се е възобновил, а официални лица имат непотвърдени съобщения за допълнителни смъртни случаи.

Той каза, че някои засегнати райони са недостъпни поради опасни условия, като свалени електропроводи и нестабилна клетъчна телефонна връзка, и правителството няма „твърдо разбиране“ за броя на изчезналите.

„С количеството вода ще откриваме тела в продължение на седмици, много от тях са изхвърлени на стотици ярди, може би на четвърт миля плюс от мястото, където са били изгубени“, каза Бешер пред „Meet the Press“ на NBC News.

The Lexington Herald-лидер Броят на смъртните случаи до неделя вечерта беше 33, въз основа на съобщения за допълнителни смъртни случаи от две окръжни съдебни служби.

В някои семейства загиват всички в къщата им, каза губернаторът. Държавата удвоява силите за национална сигурност за търсене на жертви, каза той.

Една от най-тъжните истории е смъртта на четирима братя и сестри, които се катериха на покрив, за да избягат от надигащите се води. След като покривът се срутил, семейството се вкопчило в клоните на дърветата, според един разказ Хералд-началник. Водата се надигна и отнесе децата.

READ  Новата мишка и клавиатура на Logitech предлагат съответно по-тихи щракания и повече часовници

The Бедствието доведе до внезапни наводнения, свлачища и кални свлачища. Бурите разселиха стотици жители и причиниха щети за „стотици милиони долари“, каза губернаторът в YouTube. Видео Публикувано в неделя. Той каза, че възстановяването на района може да отнеме много години. Кентъки Пауър съобщи в Twitter Към обяд в неделя около 50 процента от клиентите, които са загубили електрозахранване, са възстановени.

Според съобщение за новини в неделя вечерта, 359 оцелели са били временно настанени в 15 лагера и два държавни парка и къмпинги.

Кентъки беше наводнен С валежи 1 на 1000 години Учените казват, че това е знак, че екстремното време става все по-често със затоплянето на Земята.

Обяснение: Как две дъждовни събития за 1000 години удрят Америка за два дни

„Запознайте се с пресата“, Бешер се обърна към екстремното време – вкл Необичаен ураган през декември опустоши райони на Кентъки и други щати – и каза, че служителите трябва да се уверят, че „пътищата, нашите мостове, нашите диги, нашите наводнения могат да издържат на по-голяма интензивност“.

Селските водоснабдителни и канализационни системи са лесно претоварени и модернизирането на тяхната инфраструктура е „изключително скъпо“, каза той. Той е член на Американската спасителна програма и The Двупосочна инфраструктура Законодателството, прието миналата година, беше „добро начало“ и позволи на държавата да направи „подобрения, които не можехме да направим преди“.

„Но ако наистина искаме да бъдем по-устойчиви, това ще отнеме огромни федерални инвестиции и тук, в щата“, каза Бешир.

Национална метеорологична служба Предсказано Няколко кръга дъждове и бури, с възможни внезапни наводнения от неделя до вторник. В сряда се очаква „кратко сухо време“, но в четвъртък ще има повече дъждове.

READ  Украйна обещава победа над руската офанзива след благословията на ЕС

Бешер призова жителите да вземат предпазни мерки.

„Следващите няколко дни ще бъдат трудни“, каза той Във видеоклип в YouTube. „Имаме дъжд, може би още повече дъжд, който ще удари същите райони. Молете се за хората в тези райони и ако сте в засегнати от дъжд райони, уверете се, че сте в безопасност. Уверете се, че имате място на по-високи места земя. Отидете в приют.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.