Мъск търси доказателства за споделяне на спам бот в Twitter, докато сделката напредва

17 май (Ройтерс) – Илон Мъск каза във вторник, че офертата му за 44 милиарда долара няма да стигне толкова далеч, колкото Twitter Inc. (TWTR.N) Данните показват, че спам ботовете съставляват по-малко от 5% от общите потребители.

„Моето предложение се основава на точността на документите на Twitter в SEC. Вчера главният изпълнителен директор на Twitter публично отказа да покаже <5% (спам акаунти) доказателство. Тази сделка няма да се сключи, докато той не го направи", каза Мъск в туит.

Мъск каза, че най-малко 20% от потребителите подозират, че са, в сравнение с 5% от официалните оценки на Twitter, след като спря офертата му, докато информацията за спам акаунти чакаше миналата седмица.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

На конференцията All-in-Summit 2022 в Маями в понеделник той каза: „Не можете да платите същата цена за нещо по-лошо от това, което казаха“.

Попитан дали сделката с Twitter е възможна на различна цена, Мъск каза на конференцията: „Искам да кажа, че не е изключено. Колкото повече въпроси задавам, толкова повече притесненията ми нарастват.“

„Те казват, че само те могат да разберат този сложен механизъм… той не може да бъде по-сложен от човешката психика или някаква по-дълбока мистерия като това.“

Ден преди Мъск да разкрие акциите си в Twitter в началото на април, стойността на акциите падна с 8% до 37,39 долара, което сее подозрение, че той ще бъде придобит на цената, договорена от бизнесмена милиардер.

Главният изпълнителен директор на Twitter Барак Агарвал туитира в понеделник, че вътрешните рейтинги на спам акаунти в сайта на социалните медии „са спаднали с по-малко от 5% през последните четири тримесечия“, в отговор на критиките на Мъск за това, че компанията се занимава с фалшиви акаунти в продължение на няколко дни.

READ  Топлина срещу. Резултат на Селтикс: мач 4 срещу. Актуализации на плейофите на НБА на живо, докато гледате източните финали на Бостън в Маями

Агарвал каза, че рейтингът на Twitter, който е същият от 2013 г., не може да бъде пресъздаден външно, като се има предвид необходимостта от използване на публична и лична информация, за да се определи дали даден акаунт е спам.

Мъск отговори с емоджи за цици, за да защити метода на Агарвал. „И така, как рекламодателите знаят за какво получават пари? Това е от основно значение за финансовото здраве на Twitter“, пише той.

Въпреки че обеща да се бори със „спам ботовете“, Мъск обеща да направи промени в практиките за измерване на съдържанието на Twitter срещу решения като забрана на бившия президент Доналд Тръмп. Прочетете още

Мъск призова за тестове на произволни проби от потребители на Twitter за идентифициране на ботове. „Може да са повече от 90% от потребителите, които са активни на дневна база“, каза той.

Независими изследователи изчисляват, че 9% до 15% от милионите профили в Twitter са ботове. Спам ботове или фалшиви акаунти са предназначени да манипулират или изкуствено да увеличават активността в сайтове за социални медии като Twitter. Прочетете още

Понастоящем Twitter не изисква от потребителите да се регистрират, използвайки реалната си самоличност и изрично позволява автоматизирани, пародийни и псевдоними профили.

Той забранява представянето под чужда самоличност и спама и налага глоби при определяне на целта на акаунти чрез измама, „измама или манипулиране на други“, консолидиране на фалшива пропаганда или изкуствено засилване на ангажираността.

Коментарите на Мъск към личната публика може да засилят опасенията относно разкриването на движеща се информация от страна на пазара.

Известен със своите честни публикации в Twitter, Мъск има дълга история на конфликти с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Наскоро американски съдия го обвини в опит да избяга от споразумение с SEC, която наблюдава неговите туитове на Tesla.

Доклад от Кейти Пол и Хюн Джу Джин в Сан Франциско и Кристъл Ху в Ню Йорк; И Shubham Galia Editing в Бангалор от Кенет Лий, Матю Луис, Бърнард Ор и Адития Сони

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.