Мъж се застреля след автомобилна катастрофа близо до сградата на Капитолия на САЩ

Инцидентът е станал малко след 4 часа сутринта, когато мъжът е отишъл с колата си до блока на East Capitol Street и Second Street. След това той излезе от колата си, която беше „погълната от пламъци“, и стреля няколко пъти в небето, се казва в изявление на полицията на Капитолия.

По-късно той се застреля и се самоуби, когато полицаите се приближиха до него. Нямаше допълнителни наранявания.

USCP по-късно в неделя идентифицира мъжа като 29-годишен мъж от Делауеър. CNN не назовава името на мъжа в момента.

„Към този момент не изглежда, че човекът е набелязал членове на Конгреса, които са били в почивка, и служителите не изглежда да са стреляли с оръжията си“, се казва в изявление на USCP по-рано в неделя. „Нашите следователи проучват миналото на лицето.

Столичното полицейско управление на DC се занимава с разследването на смъртта, се казва в изявлението.

Шефът на полицията на Капитолия на САЩ Том Мангър Това каза той по време на пресконференция в неделя следобед Мъжът има криминално минало „през последните 10 години“, но няма информация, която да посочи мотив и „няма политическа идеология, за която да знаем към този момент“.

Полицията на Капитолия преглежда видеозаписите от сигурността на инцидента за повече информация относно възможните мотиви, каза шефът.

Мангър каза, че на мястото не са намерени други оръжия и единствените разпознаваеми предмети в колата са аерозолни кутии, които избухнаха в пламъци малко след като шофьорът се блъсна в бордюра. Пожарната служба на окръг Колумбия разследва дали мъжът сам е запалил огъня, добави шефът на USCP.

Въпреки че Мангър каза, че USCP е взела повишени предпазни мерки през последните дни Заплахи към други органи на редаТой каза, че силите няма да коригират присъствието си в Капитолия в отговор на инцидента в неделя.

„Мисля, че засега е достатъчно да сме на нашето място“, каза той пред репортери.

READ  Вещиците разменят Контевиус Колдуел-Папа за Монте Морис

Тази история е актуализирана с допълнителни доклади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.