Министерството на правосъдието публикува нередактирана бележка, в която подробно се описва решението му да не повдига обвинения срещу Тръмп в разследването за Русия

Бележката от девет страници беше публикувана в сряда като част от дело за публични архиви, свързано с разследването на Мюлер. По-редактирана версия на бележката беше пусната преди това през 2021 г., но Федерален съд разпореди Министерството на правосъдието да направи публичен целия документ.

„Федералните прокурори рядко завеждат дело за забрана, което не произтича от действие, свързано с отделно престъпление“, пишат тогавашните служители на правосъдието Стивън Енгел и Ед О’Калахан в документа, който завършва. Официална препоръка срещу импийчмънт срещу Тръмп, подписана и одобрена от Бар на 24 март 2019 г.

Това е същата дата Бар информира Конгреса Решението му да не преследва Тръмп по-късно беше критикувано от Мюлер и правни анализатори бране на череши От доклада на Мюлер.
Докладната записка съдържа правния анализ, предоставен на адвокатурата. Два федерални съдилища, участващи в случая с публичните регистри, решиха, че адвокатската колегия Не вярвам наистина на бележката Що се отнася до юридическия съветник, който никога не е обмислял сериозно да повдигне обвинение срещу Тръмп, той взе решение преди издаването на бележката и я подписа, след като уведоми Конгреса за решението си.
Миналата седмица федерален апелативен съд описа меморандума като „академично упражнение“ или „мисловен експеримент“, като реши, че целият меморандум трябва да бъде публикуван, което предполага публично оповестяване на противоречивото решение на адвокатурата срещу импийчмънта на Тръмп. The случай Донесено от Граждани за отговорност и етика във Вашингтон, правителствена наблюдателна група.

Как Бар се раздели с Мюлер

В бележката представителите на Barr критикуват анализа на Мълър за свързани случаи на възпрепятстване и казаха, че Тръмп не трябва да бъде обвинен, защото, наред с други причини, „няма прецедент“ и че Мълър „не можа да намери случай с дори отдалечени подобни обстоятелства“. “

READ  Новата мишка и клавиатура на Logitech предлагат съответно по-тихи щракания и повече часовници

„Във всеки от успешните случаи на възпрепятстване, цитирани в доклада (Мюлер), са извършени корупционни практики, за да се предотврати разследването и наказателното преследване на отделно престъпление“, твърдят сътрудниците на Бар в своята бележка. „Наличието на такова престъпление не е необходим елемент за доказване на забранително обвинение, но липсата на основното престъпление е уместно и мощно доказателство.“

Мюлер заключи, че има няколко инцидента Силни доказателства за инхибиране От Тръмп. Но представителите на Бар твърдяха, че Тръмп най-вече „се е опитал да промени процеса с напредването на разследването на специалния прокурор“, но не се е опитал да „умишлено промени доказателства“, което е по-сериозно и потенциално престъпно.
По-конкретно, представителите на Barr заключиха, че Тръмп не е нарушил закона в нито един от инцидентите, подчертани от Мюлер. Това включва уволнението от Тръмп на директора на ФБР Джеймс Коми и предишната му позиция Молба до Коми да се отнесе леко към криминалното разследване на бившия си главен съветник Майкъл Флин.

„Изразяването на „увереност“ от страна на президента, че Коми „ще го пусне“, не насочва ясно конкретен курс на действие в разследването на Флин и Коми не реагира по това време, сякаш е получил пряка заповед от президента, “, пишат представители на Barr във вътрешна бележка.

Помощниците в адвокатурата дадоха известно доверие на идеята, че Тръмп може да е отменил забраната Дон Маккан, неговият съветник в Белия дом, за да напише бележка, че не се опитва да уволни Мюлер. Сътрудниците на Бар признават, че Тръмп може да е знаел, че това не е вярно, но „няма достатъчно доказателства, за да се заключи извън разумно съмнение, че президентът се е опитвал да убеди Маккейн да излъже“.
Нередактираната бележка беше публикувана, тъй като Министерството на правосъдието отново разследва Тръмп, този път във връзка с криминално разследване. Неправилно ли е боравил с поверителни документи? Той шофира от Белия дом до Мар-а-Лаго.

Тази история е актуализирана с допълнителни подробности.

Кейтлин Поланц, Евън Перес, Хана Рабиновиц и Холмс Либранд от CNN допринесоха за този доклад.

READ  Първо: украинците плащат с живота си за „слабите“ бариери, казва Желенски | Американски новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.