Министерството на правосъдието публикува редактираната клетвена декларация за заповед за обиск от Mar-a-Lago

Президентът Джо Байдън присъства на среща в Белия дом на 26 август. (Olivier Douliery/AFP/Getty Images)

Президентът Байдън в петък подиграваше се на своите предшественици казва това Всички класифицирани артикули Това, което донесе със себе си в дома си в Южна Флорида, беше класифицирано предварително.

Попитан за бившия Президентът Доналд Тръмп Казва, че е използвал своя президент Правомощия за класифициране на материалаБайдън се пошегува.

„Искам да знаете, че съм класифицирал всичко на света. Аз съм президентът, мога – хайде“, каза Байдън пред репортери, докато напускаше Белия дом.

Това са най-изчерпателните коментари на Байдън досега Работа с класифицирани документи След нападение на ФБР в бившия му дом във Флорида.

Коментарите му хвърлят нова светлина върху въпроса, който Тръмп повдигна пред клуба на членовете на Палм Бийч, след като изменена клетвена декларация не даде присъда за действията на Тръмп.

Но те все пак отразяваха най-широките възгледи на Байдън по въпрос, от който той и екипът му се опитаха да се дистанцират.

„Няма да коментирам, защото не знам подробностите. Не искам да знам. Ще оставя Министерството на правосъдието да го вземе“, каза Байдън.

В дните след претърсването на ФБР в комплекса на Тръмп, бившият президент и неговите сътрудници казаха, че Тръмп е имал „постоянна заповед“ да публикува документите, които е отнесъл от Овалния кабинет в резиденцията на Белия дом.

CNN съобщи по-рано Повече от дузина високопоставени служители от администрацията на Тръмп казват, че вярват, че не е издавана такава заповед по време на работата им за Тръмп, което според тях е напълно невярно.

Байдън и неговите най-добри помощници са работили усърдно, за да избегнат коментари относно текущото наказателно разследване на боравенето на Тръмп със секретни материали. Те казаха, че се запознават с развитието само от медиите.

READ  Китай проверява диктофона в пилотската кабина от катастрофирал самолет

Някои служители от администрацията на Байдън обаче заявиха насаме, че са загрижени във вътрешното си пространство за това, което Тръмп е взел със себе си и дали има потенциал да навреди на националната сигурност на САЩ.

Запитан в петък дали някога би било уместно да се носят секретни материали у дома, Байдън предположи, че има сценарии, когато това би било добре.

„Зависи от ситуацията – например имам напълно сигурно място за изключване на кабина в къщата си“, каза той, описвайки съоръжение за чувствителна информация, изградено за работа с класифицирана информация.

„Вземам днешния PDP (президентски ежедневен бриф) със себе си, той е заключен. Имам човек с мен, армията с мен, чета го. Заключвам го отново. Давам го на армията“, каза той . казах.

Запитан дали е уместно да се борави с класифицирани материали без специална зона, Байдън каза: „Зависи от документите и колко сигурно е всичко“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.