Марк Медоус е разпореден от съда да свидетелства в процеса за намеса в изборите в Джорджия през 2020 г.CNN

Съдия от Южна Каролина постанови в сряда, че Тръмп е бивш началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус Голямото жури от района на Атланта ще се яви за свидетелски показания в процеса за намеса в изборите през 2020 г.

„Ще открия, че свидетелят е необходим за процеса и че щатът Джорджия няма да му причини неоправдани затруднения“, каза съдия Едуард Милър, който заседава в Общия съд на южния окръг Пикенс. КАРОЛИНА — каза в края на изслушването в сряда сутринта.

Въпросът беше пред съдия от Южна Каролина, тъй като Медоус сега живее в Южна Каролина и прокурорите от района на Атланта поискаха заповед там, за да го принудят да се съобрази с призовката.

Медоус планира да обжалва присъдата, каза нейният адвокат Джеймс Банистър пред CNN.

Окръжната прокуратура на окръг Фултън, която ръководи специалното разследване на съдебните заседатели в Джорджия, каза в съдебните документи, че имат няколко дати през ноември, които ще поемат показанията на Медоус.

Аргументите на Медоус защо не трябва да се съобрази с призовка посрещнаха скептицизъм от съдия от Южна Каролина, който постави под въпрос уместността на някои от доказателствата, които адвокатът на Медоус се опита да представи в продължилото по-малко от час изслушване. . Милър се намеси, когато въпрос, който Банистър зададе на адвокат, участващ в разследването в Атланта, предполагаше предубедена мотивация в разследването.

„Това не е политически процес“, каза Милър на Банистър, наричайки процеса „далече“ от противоречията пред съда в Южна Каролина.

Някои от правните аргументи, които Медоус повдига, са искове, които са били разглеждани от други съдилища, но съдията каза, че те не са от значение за решението пред него.

Репортер на CNN описва речите на про-Тръмп активиста от Медоус

Окръжен прокурор на окръг Фултън Фани Уилис Голямо жури със специална цел води разследване на опити за манипулиране на изборните резултати в Грузия през 2020 г. Разследването е образувано от Позорен разговор между Тръмп и държавния секретар на Джорджия, в който Тръмп поиска от секретаря Брад Рафенсбергер да „намери“ гласовете, които да потвърдят победата му. Но разследването прерасна в твърдения за фалшива конспирация на гласоподаватели, презентации на сътрудници на Тръмп пред законодателите в Джорджия, твърдения за фалшиви измами на гласоподаватели и интриги в света на Тръмп оттогава.

Следователите от района на Атланта търсят показания на Медоус, сочещи неговото участие в разговора Тръмп-Рафенспергер и среща в Белия дом през декември 2020 г. относно твърдения за изборни измами, направени от Медоус. Техните записи показват посещенията му на сайта, където тече проверка на изборите в Джорджия, и имейли, изпратени от Медоус до служители на Министерството на правосъдието относно необосновани обвинения в измами.

Медоус твърди в съдебните документи, че законът на Южна Каролина, използван от окръжния прокурор на окръг Фултън, за да принуди явяването му, не се прилага за въпросната призовка. Адвокатът на Медоу, позовавайки се на опасения относно привилегиите на изпълнителната власт, посочи дело във федерален съд, което тя е завела, оспорвайки призовката на Камарата на представителите от 6 януари.

Уил Уутен – заместник-окръжен прокурор в офиса на Уилис, който свидетелства като свидетел на процеса – отбеляза, че Медоус е пътувал сам до мястото за проверка в Джорджия. „Има много места, където привилегиите на изпълнителната власт не са проблем“, каза Вутен.

Други бивши сътрудници на Тръмп, включително тогавашният му адвокат Джена Елис, са отправили подобни предизвикателства към призовките от разследването на окръг Фултън – но повечето досега са били неуспешни. Въпреки това, адвокат от Тексас, който участва в презентации пред законодателите на Джорджия, успя да победи офиса на Уилис в такъв спор за призовка.

А Сен.да спре призовката. Линдзи Греъм наддава Неговите показания в момента се разглеждат пред Върховния съд на САЩ.

Тази история е актуализирана с допълнителни подробности.

READ  Биткойнът се възстановява след спад след новината, че Tesla е продала 75% от акциите си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.