Маймуна: Първите възможни случаи са съобщени в Мисури, Индиана

В Министерството на здравеопазването на Индиана Те също така казаха, че разследват маймунския грип, но не посочват местоположението на пациента.

Работи се за намиране на контакти и в двата щата. Предварителното тестване е извършено в лабораториите на държавния здравен департамент и предстои тест за потвърждение в американските центрове за лаборатории за контрол и превенция на заболяванията.

„Рискът от маймунски грип сред широката общественост продължава да е много нисък“, каза здравният комисар на Индиана д-р Крис Фокс. „Маймуните са редки и не се разпространяват лесно при кратък случаен контакт.“

От петък, CDC съобщава Повече от 110 потвърдени случая на monkey box / orthobox вирус в няколко щата. В Калифорния има 24 случая, следвани от 21 в Ню Йорк и 15 в Илинойс.

Здравният отдел в Хюстън, Тексас, потвърди първия си маймунски грип в събота.

„Жителят е развил симптоми след завръщането си от пътуването и изпитва леко заболяване“, се казва в писмено изявление на Министерството на здравеопазването на Хюстън. „Жителката не е приета в болницата и е изолирана у дома.

В Първият случай на болест на маймуните В Съединените щати през 2022 г., след завръщането си от Канада, жител на Масачузетс съобщи за положителен тест в средата на май.
Тази година 2103 потвърдени случая от 42 държави и 1 предполагаема шарка на маймуни са докладвани на Световната здравна организация. НигерияЕдна стъпка Подобряване на състоянието От кого.

Маймуната е рядка инфекция, много по-малко сериозен роднина на вече изчезналия гигантски вирус. Той е роден в части от Западна и Централна Африка и обикновено се заразява от гризачи или дребни бозайници. Не се предава лесно от един човек на друг.

READ  Владимир Кара-Мурса е арестуван в Москва след интервю за CNN с Путин

Въпреки това, вирусът на маймунската кутия се разпространява чрез контакт с телесни течности, рани от маймуни или предмети, замърсени с вируса, като дрехи и спално бельо. Според CDC обикновено се разпространява от човек на човек чрез дихателни капчици в интимна обстановка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.