Легендарният комик Галахър почина на 76 години

Галахър, комикът, най-известен с разбиването на дини с чук, почина. Той е на 76 години.

Неговият дългогодишен бивш мениджър потвърди пред Fox News Digital, че той е починал заобиколен от близки в Калифорния.

„Легендарният комик, известен като Галахър, почина на 76-годишна възраст“, ​​сподели той.

„След кратка здравословна битка, Галахър, роден като Лео Галахър, почина заобиколен от семейството си в Палм Спрингс, Калифорния. Преди това той беше претърпял няколко сърдечни удара и той и Дейвид Летърман бяха говорили в няколко изяви преди години.

Той стана известен през 1980 г. със специалната си комедия „On a Censored Evening“, режисирана от Майк Несмит от славата на The Monkeys. Това беше първият стендъп комедиен филм, излъчен по кабелната телевизия. Той направи още 12 представления. През следващите 27 години само Джордж Карлин направи повече в Showtime.

Галахър спечели слава от хитро действие, което изпълни с ръчно изработения си чук, който нарече „Sledge-O-Matic“, в края на което той разби храна на сцената и я пръскаше в публиката.“

Той описа огромния успех на Галахър, като каза: „Той беше комик №1 в Америка в продължение на 15 години, благодарение на популярността на неговите стендъп специални програми, които се излъчваха по MTV в първите дни, носейки му изцяло нова аудитория.

Докато неговите връстници продължиха да участват в ситкоми, да водят токшоута и да участват във филми, Галахър остана на път, обикаляйки Америка в продължение на десетилетия. Само чрез изтощение той беше сигурен, че държи рекорда за най-много изправени срещи. Той обикаля постоянно до пандемията от Covid-19, след което прекарва времето си между гледане на сина си Барнаби и дъщеря му Ейми, които се появяват с него на специални програми, когато е бил дете.

READ  Име Удока от Селтикс е изправен пред отстраняване за цял сезон за неподходящи отношения със служителка, според доклади

Галахър е известен със своя твърд стил, умна дикция и изобретателни реквизити. В по-късните си години той прави дълга серия от реклами на Zico, появява се в първия си филм (The Book of Daniel) и тръгва на прощално турне.

Въпреки че Галахър има своите противници, той е безспорен талант и американска история на успеха.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.