Контрабанда на мигранти в Тексас: 4 обвинени в операция с полукамиони, която уби 53 мигранти

Съдебните заседатели в Сан Антонио върнаха в сряда обвинителен акт, обвиняващ Хомеро Заморано младши, 46, от Пасадена, Тексас, и Кристиан Мартинез, 28, от Палестина, в заговор за транспортиране на имигранти без документи. транспортиране на имигранти без документи, водещо до смърт; конспирация за транспортиране на имигрант без документи, водеща до тежки телесни повреди и опасност за живота; и транспортирането на имигранти без документи причинява сериозни телесни наранявания и застрашава живота, според съобщение за пресата на Министерството на правосъдието.

Ако бъдат осъдени, мъжете могат да получат смъртна присъда по най-сериозните обвинения, каза DOJ.

Властите успяха да свържат Заморано и Мартинез с операцията Записи от камери за наблюдение и телефонни комуникации Получена е заповед за обиск, каза DOJ.

Хуан Клаудио Д’Луна-Мендес, 23, и Хуан Франсиско Д’Луна-Билбао, 48, и двамата граждани на Мексико, бяха обвинени по едно обвинение в притежание на огнестрелно оръжие, докато са били в Съединените щати незаконно, каза DOJ. Ако бъдат осъдени, те могат да получат до 10 години затвор, казва агенцията.

CNN се свърза с адвокатите на Every Man за коментар.

D’Luna-Mendez и D’Luna-Bilbao бяха обвинени за първи път в същия ден, когато имигрантите бяха намерени, след като властите откриха, че регистрационният номер на камиона е регистриран на адрес в Сан Антонио, съобщи CNN. съобщено по-рано.

Докато извършвали наблюдение в дома, полицията открила двамата в жилището и открила пистолет в конзолата на камиона, който управлявал Д’Луна-Билбао.

Според клетвената декларация и двамата са били мексикански граждани, които са били незаконно в Съединените щати.

Членове на правоприлагащите органи разследват ремарке с трактор в Сан Антонио, Тексас на 27 юни 2022 г.

В допълнение към 53-мата загинали, близо дузина души, хванати в капан в изоставено хладилно ремарке с влекач в предградието на Сан Антонио, бяха хоспитализирани поради горещи условия.

READ  Yankees печелят ALDS Game 5 над Guardians, зад Nestor Cortez Jr., напредва срещу Astros

Служителите бяха предупредени за местопроизшествието на 27 юни, след като служител, работещ в близката сграда, чу викове за помощ. Когато пристигнаха, полицаите откриха ремарке с трактор, пълно с хора, някои на земята и в близките храсталаци, „много от тях мъртви и някои от тях недееспособни“, според DOJ.

Служители на пожарната казаха, че пациентите на мястото на инцидента са горещи на допир и страдат от топлинен удар и изтощение. Според началника на пожарната в Сан Антонио Чарлз Худ, камионът очевидно не е имал работещ климатик и не е имало признаци на вода вътре.

Температурите варират от 90 до 100 в деня, в който камионът е открит, според Националната метеорологична служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.