Контейнерният кораб, който беше блокиран от седмици в залива Чесапийк, Ever Forward, най-накрая беше освободен.

Балтимор – а Контейнерният кораб е с дължина повече от три футболни игрища Той се разтваряше повече от месец от свлачищата на залива Чесапийк.

След два неуспешни опита да бъде премахнат, приблизително 500 от 5000 контейнера, които носеше, бяха прехвърлени от две лодки и пет влекача малко преди 7 часа сутринта в неделя.

Пълна луна и висока пролетна вълна помогнаха за изваждането на масивния кораб от калта и осигуряване на асансьор за спасителните кораби, докато те се връщаха в канала през пробита дупка.

Веднъж плаващ отново, Ever Forward отново беше натеглен от резервоари за вода, осигурявайки безопасен път под моста на Чесапийк Бей по пътя към Анкоридж от Анаполис. Балтимор Сън Нюз.

Морските инспектори ще инспектират повърхността на кораба, преди да позволят на бреговата охрана да извлече контейнери, върнати в пристанището на Балтимор.

Товарният кораб, управляван от базираната в Тайван Evergreen Marine Corporation, беше на път от Балтимор за Норфолк, Вирджиния, на 13 март. Изтича на земята Северно от моста Чесапийк Бей.

Док на товарен кораб
В сряда, 13 април 2022 г., в Пасадена, Мериленд, шлепове бяха открити близо до контейнеровия кораб Ever Forward, който потъна миналия месец, когато работниците извадиха контейнери от кораба в опит да намалят натоварването и отново да изплуват кораба.

Хулио Кортес / AB


Властите казаха, че няма съобщения за наранявания, щети или замърсяване от кацането. Бреговата охрана не каза какво е накарало Ever Forward да потъне.

Корабът беше блокиран извън корабния канал и не пречеше на морската навигация, за разлика от неговия сестрински кораб Evergreen Suez, който кацна миналата година. Инцидентът наруши корабоплаването и глобалната верига за доставки за няколко дни.

Екипажът за спасяване зареди контейнерите от Ever Forward до 22:30 ч. в събота. Контейнерите бяха поставени на лодки и транспортирани до секретния морски терминал на Балтимор.

След два неуспешни опита за освобождаване на кораба над 1000 фута, спасителни експерти, които разтовариха някои контейнери по-рано този месец, му дадоха най-добрия шанс да плава отново. Работниците продължиха да извършват разкопки на дълбочина от 43 фута около кораба.

READ  Най-големите съобщения за представяне на игри на Disney и Marvel D23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.