Комисията от 6 януари на Камарата на представителите дава на Тръмп повече време да предаде призованите документиCNN

Избраният комитет на Камарата за разследване на нападението срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. публикува доклад в петък, очертаващ нов краен срок. Бившият президент Доналд Тръмп Трябва да се сменят документите Беше призован.

„Информирахме адвоката на бившия президент, че той трябва да започне да представя записи не по-късно от следващата седмица и че е призован за даване на показания от 14 ноември“, се казва в изявление на комисията.

Групата призова Тръмп миналия месец Търси в широк набор от документи До 10 часа сутринта в петък Тръмп е планиран да даде интервю под клетва на 14 ноември и „да продължи в следващите дни, ако е необходимо“.

Комисията също така каза, че е „получила кореспонденция от бившия президент и неговия адвокат относно призовката на специалната комисия“, но не предостави допълнителна информация.

CNN се свърза с Тръмп и адвокатите му за коментар.

Адвокатите на Тръмп имат срок до 26 октомври да приемат връчването на призовката от групата, според източници, запознати с въпроса. Тръмп разкритикува групата, но не каза дали ще се съобрази с призовката.

В деня, в който призовката беше обявена, адвокатът на Тръмп, Дейвид Уорингтън, каза в изявление, че групата публично е издала призовката „в нарушение на разпоредбите и надлежния процес“ и че неговият правен екип ще „отговори по подходящ начин на това безпрецедентно действие“.

Адвокатите на Тръмп се координират с други членове на правния екип на бившия президент, за да се справят с исканията на групата за призовки и решават как да продължат, каза източник, запознат с въпроса.

Въпреки че работят като две отделни групи, адвокатите, фокусирани върху адресирането на призовката на групата, се консултират с адвокати, представляващи Тръмп в наказателното разследване на Министерството на правосъдието по случая от 6 януари. нещата.

Конгресменът Лиз Чейни, републиканец от Уайоминг, заместник-председател на комисията, по-рано каза, че комисията е „консултирала“ с адвокатите на Тръмп относно свидетелстването на изслушването. Но не е ясно дали тези дискусии ще го принудят да се оттегли.

Писмото на комисията, придружаващо призовката, обобщава това, което комисията е предоставила в поредица от изслушвания, за да демонстрира защо смята, че Тръмп „лично е планирал и наблюдавал“ усилията за фалшифициране на изборите през 2020 г.

В призовката комисията поиска Тръмп да предаде всички съобщения, изпратени или получени между деня на изборите на 3 ноември 2020 г. и встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари 2021 г. Широк план за победа на изборите през 2020 г.

Изискване от Тръмп да предаде всички записи на телефонни разговори, текстови съобщения или комуникации с членове на Конгреса от 18 декември 2020 г. до 6 януари 2021 г.; По-конкретно всички негови комуникации на 6 януари и всякакви комуникации или опити за контакт с други свидетели на изслушването на състава.

Широкото искане за документи изисква всички документи и съобщения, свързани с или „по какъвто и да е начин“ отнасящи се до членове на Oath Keepers, Proud Boys или други екстремистки групи от 1 септември 2020 г. до момента. Искането на документите на комисията се състои от 19 различни категории.

Тази история е актуализирана с допълнителни подробности.

READ  Актуализации на живо: войната на Русия в Украйна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.