Колко дълго може Nintendo да отлага „Switch 2“, тъй като продажбите на хардуер на Switch са бавни?

Изображение: Nintendo Life / Zion Crossl

На Nintendo Докладвай Фискалната 2021/22 година падна днес и докато преминаването продължава да се продава добре и продажбите на софтуер остават здрави, има ясни признаци, че ентусиазмът към петгодишната система започва да намалява. За да бъде ясно, резултатите далеч не са мрачни перспективи за конзолата и компанията, но числата показват 20% спад в продажбите на годишна база. Компанията прогнозира Ще намалее още през следващата година.

В реални числа, Разпродажба на превключвател за цял живот Сега той има 107,65 милиона единици, спрямо само 23 милиона единици миналата година. Продажбите на конзолата през последната фискална година (броят на единиците, продадени на потребителите на дребно, за разлика от броя, изпратени до търговските обекти) са на второ място след годината на пускане на конзолата. Дигиталните продажби нараснаха с 4,5% през фискалната 2021 г., регистрирайки второто най-високо тримесечие на цифровите продажби през тримесечието януари-март 22-ра – позор за предишния доходоносен празничен сезон ’21. Сега в Киото със сигурност не е разрушение и мрак.

Докато системата е все още жива, има определени признаци, че превключвателят е достигнал своя пик. Nintendo прогнозира, че продажбите на хардуер ще достигнат 21 милиона единици през следващата година и въпреки че с 3 милиона повече от Sony PS5, бариерите за разпространение на по-мощната конзола са по-лоши – и прогнозата на Sony за 2022 финансова година се е повишила значително. Той продаде 11,5 милиона PS5 през последната фискална година. Имайте предвид, че PS5 все още са като пилешки зъби в търговията на дребно 18 месеца след представянето им.

Въпреки че Nintendo изпитва затруднения при създаването на достатъчно хардуер, необходимостта от хибридна конзола е здравословна, като се има предвид възрастта й. Има бавно. В гората има повече от 107 милиона комутатора и тъй като този брой продължава да расте, игралната индустрия се развива с бързи темпове и в този момент превключвателят е най-известният размер.

READ  Мъск стана първият акционер, който взе 9% дял в Twitter, стартирайки анкета на бутона Edit
Сменете игрите
Няма недостиг на игри за игра, това е сигурно (Изображение: Nintendo Life)

Nintendo наистина има едно нещо, което да издигне отново тези карти на инвеститорите: пристигането на нов, правилно надграден хардуер на Switch.

Глобалният недостиг на чипове и нарастващите производствени разходи несъмнено влияят на печалбите на Nintendo, а по-ниският марж на печалба на Switch OLED се посочва като фактор, допринасящ за средния годишен марж на печалба на компанията от 0,6%. Независимо от цялостния ефект, обаче, минус числата бяха щастливи, че инвеститорите четат и превключването на OLED, добре дошъл шанс в ръка, беше прекъсване.

Nintendo наистина има едно нещо, което да издигне отново тези карти на инвеститорите: пристигането на нов, правилно надграден хардуер на Switch.

В Дълго разпространеният превключвател „Pro“ Или Switch 2 (или както го наричате наследник на настоящия модел) е на върха на езика на анализатора от години към този момент. Завъртането на хардуера за видеоигри, превъртането и недостигът на захранване между превключвателите и конзолите за Microsoft и Sony – Nintendo беше предшественикът на ъпгрейда на конзолата в средата на цикъла, половин стъпка с нейните преносими системи – са често срещани откакто превключвателят беше пуснат отново през 2017 г. нов SKU.

Без значение какво казват хардкор ентусиасти и анализатори, няма нужда да пускате актуализирана версия в момент, когато превключвателите излитаха от рафтовете достатъчно бързо, за да ги направи Nintendo. Всъщност огромният успех на Switch и неговия списък със софтуер Evergreen сред първите три компании помогна на Nintendo да се справи още по-добре с бурята Covit и недостига на компоненти. Въпреки че все още не сме напуснали гората, изглежда, че всеки би искал превключвателят да има едно и повече очи.

В един по-добър свят Nintendo определено очаква с нетърпение да пусне наследник на Switch през следващата година. Настоящият модел продължава да се продава, но тъй като числата намаляват, има нова топлина за увеличаване на тъпостта и рентабилността. Nintendo обаче е изправена пред производствени проблеми – което може да забави плановете за следващата конзола и в крайна сметка да повлияе на скоростта на компанията. Switch може да е голяма дойна крава, но не е добра бизнес стратегия да пропускате напълно сухо мляко, без да сте готови за алтернатива.

READ  Проблемът с TRS зад забавянето на Верстапен в Испания Q3
Animal Crossing OLED
Вечнозелени, бавно горящи игри като Animal Crossing помагат на круиза да върви добре досега (Изображение: Nintendo Life)

Движенията несъмнено са налице за наследника, но като се имат предвид всички възможни производствени бариери, основният проблем на Nintendo е кога да дръпне спусъка на продължението. В комбинация с стартиране на нова конзола (разбира се, съвместима с обратна връзка) Зелда: Дъхът на дивата природа 2 Датата на излизане на „Пролет 2023“ идва шест години след оригинала, така че има повече смисъл. Според анкета се натъкнахме на заглавиетоМного читатели на Nintendo Life ще скочат към новия хардуер с новата Zelda – това очаквате да направи Nintendo.

Движенията са извън съмнение за наследниците, но да знаете кога да дръпнете спусъка в преследване сега е основният проблем на Nintendo.

Слуховете го носят Microsoft плати, за да „скочи на опашката“, за да получи повече приоритет на Xbox и чип, и въпреки че Nintendo не искаше един или два, не можеше да се конкурира с Microsoft. Тъй като компаниите трябва да стоят на опашка за части, това може да бъде не само Nintendo, но също така трябва да създаде по-добро състояние за по-дълъг период от време, отколкото при нормални обстоятелства. Планира да раздели своя дял с 10/1 Това е друг индикатор, че докато бизнесът е все още силен, засадата иска да се справи по-добре.

Всъщност, с дати като кога може да се появи наследникът на Switch, наскоро видяхме анализатори да предоставят по-трезви оценки. „Краят на 2024 г.“ Препоръчва се сега. Дотогава настоящата конзола ще е на седем години и половина – пенсионер, базиран на съвременни игри. Няма съмнение, че системата е в състояние да достави най-добрите игри някога и това няма да се промени, но бранша и хардкор фенове винаги ще имат око на The Next Big Thing, чак до 2024 г. Изчакайте дълго за новия хардуер на Nintendo.

READ  Преговорите са обещаващи, но Желенски казва, че украинците не са наивни

По отношение на рентабилността, разбира се, Nintendo може да се справи с още две години в настоящото си предложение, може би с добавен OLED за превключвател за добра мярка. Трудно е обаче да се отърси от представата, че компанията стои на едно място – ако не за играчите, то разбира се за инвеститорите. Новата Zelda ще помогне, но празникът 2024 далеч не е свършил.

Блумбърг съобщава Президентът на Nintendo Шундаро Фурукава „отказа да коментира, когато беше попитан по време на пресконференция кога неговата компания може да пусне следващата итерация на своята конзола Marquee“, и бихме искали да вярваме, че това е належащ въпрос в стените на централата на Nintendo. Както и. Обявяването на съобщението е лесно, но производството на хардуер и удовлетворяването на търсенето на клиентите са предизвикателство и със сигурност няма да завиждаме на онези, които правят логистиката за следващото пускане на конзола на Nintendo.

Кажете ни в анкетата по-долу кога смятате, че Nintendo ще пусне следващата си конзола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.